Τη δωρεάν παροχή των εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών API σταματά το Twitter

Μοίρασε την γνώση...

Οι developers θα πρέπει από εδώ και στο εξής να καταβάλουν κάποιο αντίτιμο στην πλατφόρμα για να χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.

banner

Με τον όρο API (Application Programming Interface) αναφερόμαστε στον τρόπο με τον οποίο δύο εφαρμογές, πλατφόρμες ή συστήματα γενικά, επικοινωνούν μεταξύ τους. Ένα απλό παράδειγμα της χρησιμότητας των API είναι οι πλατφόρμες που λειτουργούν στο Διαδίκτυο ως μεσάζοντες των εμπορικών καταστημάτων είτε αυτά είναι συμβατικά καταστήματα που διαθέτουν και υπηρεσία ηλεκτρονικού εμπορίου είτε αμιγώς e-shops. Οι χρήστες μπαίνουν σε μια πλατφόρμα-μεσάζοντα και καταχωρούν την αναζήτηση τους με την πλατφόρμα να επικοινωνεί εκείνη με την ιστοσελίδα κάθε καταστήματος για να δώσει στον χρήστη τις πληροφορίες που αναζητά. Η τεχνολογία του API αποτελεί βασικό εργαλείο για τους developers εφαρμογών και αξιοποιείται ανάμεσα στα άλλα και από τις πλατφόρμες των social media.

Διαφήμιση

To Twitter ανακοίνωσε ότι από τις 9 Φεβρουαρίου διακόπτει την δωρεάν πρόσβαση των εργαλείων API που χρησιμοποιούσε η πλατφόρμα και στη θέση της θα παρέχει στους developers ένα στάνταρτ τέτοιο εργαλείο το οποίο για να χρησιμοποιήσει κάποιος θα πρέπει να καταβάλει κάποιο ποσό το ύψος του οποίου δεν έγινε ακόμη γνωστό.

Google news

Πρόκειται για μια ακόμη απόφαση που παίρνει το Twitter μετά την απόκτηση του από τον Ελον Μασκ η οποία αλλάζει σε ένα ακόμη επίπεδο τον μέχρι σήμερα πετυχημένο τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας και προκαλεί διχογνωμίες στους χρήστες του και την κοινή γνώμη. Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι η κίνηση είναι αυτή κινείται στη σωστή κατεύθυνση αφού προστατεύει η πλατφόρμα με αυτόν τον τρόπο την περιουσία της που είναι τα άπειρα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά από τις αναρτήσεις και γενικότερα τη λειτουργία της τα οποία ήταν στη διάθεση των developers για να αναπτύσσουν εφαρμογές και τεχνολογίες. Άλλοι λένε ότι οι developers εξαργυρώνουν αυτή την ελεύθερη πρόσβαση με τις εφαρμογές που αναπτύσσουν πολλές από τις οποίες χρησιμοποιούνται στη συνέχεια δωρεάν από τις πλατφόρμες και άρα αυτό που κάνει τώρα το Twitter μοιάζει σαν αντί να πληρώνει εκείνο για να αναπτύσσει κάποιος εφαρμογές για αυτό να ζητά αντίτιμο για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών που λαμβάνει από τους developers. Αναμένεται το ζήτημα αυτό να έχει συνέχεια τις επόμενες μέρες αναλόγως και των αντιδράσεων που υπάρξουν από τους άμεσα ενδιαφερόμενους δηλαδή όσους αναπτύσσουν εφαρμογές για το Twitter ή και γενικότερα.

Cubot WW Dresslily WW

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram