Το ChatGPT «μπλόκαρε» η Κίνα λόγω «πολιτικής προπαγάνδας»

Μοίρασε την γνώση...

Για «πολιτική προπαγάνδα» κατηγόρησε το ChatGPT η Κίνα, η οποία και «μπλόκαρε» την πρόσβαση στον δημοφιλή αλγόριθμο της OPEN AI.

banner

Ειδικότερα, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και τα πανεπιστήμια στη χώρα έχουν λάβει εντολή να μην προσφέρουν το chatbot στο κοινό, ειδικά εκείνες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Η απαγόρευση οφείλεται στο ότι το ChatGPT δημιούργησε απαντήσεις, με τις οποίες το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν συμφωνεί, σύμφωνα με τη Nikkie Asia.

Google news

Η Κίνα «μπλόκαρε» το ChatGPT λόγω «πολιτικής προπαγάνδας»

Συγκεκριμένα, ένα άρθρο της China Daily ανέφερε ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν στο ChatGPT σχετικά με το Σιντζιάνγκ παρείχαν πάντα απαντήσεις «σύμφωνες με την πολιτική προπαγάνδα της αμερικανικής κυβέρνησης ότι υπάρχει η λεγόμενη «γενοκτονία»».

Dresslily WW banner

Η κινεζική κυβέρνηση έχει διαπιστωθεί ότι έχει διαπράξει μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σιντζιάνγκ, τις οποίες αρνείται.

Ωστόσο, οι χρήστες βρήκαν λύση μέσω του δικτύου VPN και δεκάδες «μίνι προγράμματα» που κυκλοφορούν από τρίτους προγραμματιστές στην εφαρμογή κοινωνικών μέσων WeChat της Tencent, ισχυριζόμενα ότι προσφέρουν υπηρεσίες από το ChatGPT.


«Η Κίνα θα χρειαστεί τις δικές της εκδόσεις του ChatGPT», είπε στη Nikkei στέλεχος από μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας.

Η Δρ Ilaria Carrozza, ανώτερη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης του Όσλο, δήλωσε από την πλευρά της ότι η καταστολή δεν αποτελεί έκπληξη. «Το μοντέλο έχει εκπαιδευτεί στην ανοικτή πληροφόρηση που βασίζεται στις δυτικές χώρες.

Ενδεχομένως εγείρει πολλά ζητήματα (σ.σ. για την κινεζική κυβέρνηση), επειδή οι χρήστες θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να θέσουν ερωτήματα σχετικά με ευαίσθητα θέματα, όπως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σιντζιάνγκ, την Ταϊβάν, και αλλού», προσθέτει.

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram