Το «enerything app» που οραματίζεται ο Μασκ ξεκινά με λειτουργία πληρωμών

Μοίρασε την γνώση...

Η Twitter Inc. ζητά άδειες από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να λανσάρει λειτουργία πληρωμών, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του «app για τα πάντα» που ελπίζει να χτίσει ο Έλον Μασκ, αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι πηγές που δεν κατονομάζονται.

banner

To νέο αφεντικό του Twitter πιέζεται να βρει νέους τρόπους κερδοφορίας καθώς τα διαφημιστικά έσοδα βουλιάζουν λόγω ανησυχίας για τη διοίκηση της εταιρείας και τον έλεγχο του ακατάλληλου περιεχομένου στην πλατφόρμα.

Διαφήμιση

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να εμπλουτίσει το Twitter με οικονομικές υπηρεσίες όπως μεταφορά χρημάτων μεταξύ χρηστών, λογαριασμούς αποταμίευσης και χρεωστικές κάρτες.

Google news

Το 1999 είχε εξάλλου ιδρύσει τηνX.com, μια από τις πρώτες online τράπεζες, η οποία αργότερα ενσωματώθηκε στο σύστημα πληρωμών της PayPal.

Blackshark WW Hekka

Η λειτουργία πληρωμών και το ηλεκτρονικό εμπόριο θα ήταν δύο από τις υπηρεσίες που θα συνδύαζε το «everything app» όπως το περιέγραψε ο Μασκ, μια προσπάθεια να αντιγράψει τις υπερ-εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στην Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες όπου το κύριο μέσο πρόσβασης είναι το κινητό.

Η κινεζική υπερ-εφαρμογή WeChat εξυπηρετεί σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής καθημερινότητας. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν, να καλούν ταξί, να στέλνουν χρήματα σε φίλους και συγγενείς και να ψωνίζουν στο Διαδίκτυο.


Ακόμα και πριν εξαγοραστεί πέρυσι από τον Μασκ για 44 δισ. δολάρια, η Twitter εξέταζε πώς θα μπορούσε να επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν φιλοδωρήματα και άλλες πληρωμές από τους ακολούθους του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT, επικεφαλής του Twitter Payments αναλαμβάνει η Έσθερ Κρόφορντ, μέχρι σήμερα product manager της εταιρείας, η οποία φέρεται να αναδεικνύεται ως δεξί χέρι του Μασκ.

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram