Γιατί ο Ζάκερμπεργκ δίνει στα παιδιά του ονόματα Ρωμαίων αυτοκρατόρων

Μοίρασε την γνώση...

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε την Παρασκευή τη γέννηση του τρίτου παιδιού του, αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν ονόμασαν το μωρό Priscilla Chan ονόμασαν το μωρό Αυρηλία (Aurelia – στα αγγλικά προφέρεται Ορέλια).

banner

Το όνομα είναι μια αναφορά στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο σύμφωνα με το CNBC (αν και υπάρχει και η αυτοκράτειρα Αυρηλία Κόττα).

Διαφήμιση

Και οι δύο προηγούμενες κόρες του έχουν λάβει ονόματα που παραπέμπουν σε μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες στην ιστορία.

Google news

Η πρώτη κόρη του ζευγαριού ονομάζεται Μαξίμα (από τον Μάξιμο) και η δεύτερη Αυγούστα (Αugusta – Αουγκούστα) από τον Αύγουστο Καίσαρα, τον οποίο ο Ζάκερμπεργκ έχει χαρακτηρίσει ως μια από τις «πιο συναρπαστικές» φιγούρες στην ιστορία.

ChicMe WW AliExpress WW

Η εμμονή του ιδρυτή του Facebook με τη Ρώμη ξεκίνησε πολύ πριν γίνει μπαμπάς για πρώτη φορά. Σε μια συνέντευξη του 2018 στο New Yorker o Ζάκερμπεργκ είπε ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για την Αρχαία Ρώμη ενώ μελετούσε Λατινικά στο γυμνάσιο.

«Έχετε όλες αυτές τις καλές και κακές και σύνθετες φιγούρες. Νομίζω ότι ο Αύγουστος μία από τις πιο συναρπαστικές», είχε πει τότε. «Βασικά, μέσα από μια πραγματικά σκληρή προσέγγιση, καθιέρωσε διακόσια χρόνια παγκόσμιας ειρήνης».


Πράγματι, όταν ο Ζάκερμπεργκ και η Τσαν παντρεύτηκαν το 2012, το ζευγάρι πέρασε το μήνα του μέλιτος στη Ρώμη. Ο Ζούκερμπεργκ αστειεύτηκε ότι ο πρώην αυτοκράτορας ήταν «μαζί» τους στο ταξίδι τους.

«Η γυναίκα μου με κορόιδευε, λέγοντας ότι νόμιζε ότι ήταν τρία άτομα στο μήνα του μέλιτος: εγώ, εκείνη και ο Αύγουστος», είπε. «Όλες οι φωτογραφίες ήταν διαφορετικά γλυπτά του Αυγούστου».

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης, το Aurelia ήταν το 516ο πιο δημοφιλές όνομα μωρών για κορίτσια το 2021 στις ΗΠΑ, με 592 μωρά να λαμβάνουν το όνομα.

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram