Η εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone συμβάλλει στην έρευνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τους τροπικούς κυκλώνες

Μοίρασε την γνώση...

Η εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone εμπλουτίζεται με ένα νέο ερευνητικό έργο, το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους επιστήμονες του Imperial College London να συλλέξουν δεδομένα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις συνέπειες των τροπικών κυκλώνων.

banner

Οι χρήστες της εφαρμογής προσφέροντας την επεξεργαστική ισχύ των smartphones τους μπορούν να συνεισφέρουν στην επιτάχυνση της έρευνας των επιστημόνων και να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός μοντέλου που χαρτογραφεί τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε κυκλώνες και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Διαφήμιση

Τα smartphones είναι μικροί «ψηφιακοί υπερυπολογιστές» ικανοί να επεξεργάζονται περίπλοκα δεδομένα, γεγονός που θα επιτρέψει στους επιστήμονες να συλλέξουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τον κίνδυνο των κυκλώνων, ένα φαινόμενο που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, προκαλεί ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και φαίνεται να εντείνεται εξ’ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Μέσω της εφαρμογής DreamLab, χρήστες από όλο τον κόσμο μπορούν να συνεισφέρουν στο ερευνητικό έργο των επιστημόνων να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη δημόσια βάση δεδομένων για τους τροπικούς κυκλώνες, ενώ κοιμούνται και το smartphone τους φορτίζει.

Google news

Η βραβευμένη και δωρεάν εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone, με πάνω από 2 εκατομμύρια downloads σε 17 χώρες, συμβάλλει στην επιτάχυνση ζωτικής σημασίας επιστημονικών ερευνών αξιοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ των smartphones. Τα smartphones, λειτουργούν ως ένας «ψηφιακός υπερυπολογιστής» ικανός να επεξεργάζεται δισεκατομμύρια υπολογισμούς, χωρίς να συλλέγει προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Μέχρι σήμερα το DreamLab έχει βοηθήσει το Imperial College London να επιταχύνει έρευνες για την νόσο COVID-19, τα συμπτώματα του long COVID συνδρόμου και τον καρκίνο.

Blackshark WW Wondershare WW

Η νέα έρευνα του DreamLab είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες smartphone στο Play Store για κινητά Android και στο App Store για κινητά iOS, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από χρήστες Mac. Όλοι μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή του DreamLab, να επιλέξουν το ερευνητικό έργο που θέλουν να υποστηρίξουν και κάθε φορά που το smartphone τους φορτίζει, θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της έρευνας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τους τροπικούς κυκλώνες.

ΠΗΓΗΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram