Η Nokia θα βάλει δίκτυο 4G στο φεγγάρι μέχρι το τέλος της χρονιάς

Μοίρασε την γνώση...

Η Nokia σχεδιάζει να βάλει ένα δίκτυο 4G στη Σελήνη μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς προκειμένου να βοηθήσει τις διαστημικές υπηρεσίες να κάνουν νέες ανακαλύψεις, αλλά και να θέσει τα θεμέλια ώστε οι άνθρωποι να έχουν παρουσία στον πλανήτη. Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του CNBC.

banner

Το δίκτυο αναμένεται να εκτοξευτεί στη Σελήνη μέσα σε έναν πύραυλο SpaceX, ιδρυτής της οποίας είναι ο Elon Musk, τους επόμενους μήνες.

Διαφήμιση

nokia, Η Nokia θα βάλει δίκτυο 4G στο φεγγάρι μέχρι το τέλος της χρονιάς

Ο κύριος μηχανικός της Nokia, Luis Maestro Ruiz De Temino, έκανε προεπισκόπηση της αποστολής τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια του MWC στη Βαρκελώνη. Το δίκτυο θα διαθέτει σταθμό βάσης εξοπλισμένο με κεραίες και αποθηκευμένο σε σεληνιακό προσεδάφιο Nova-C. Το τελευταίο έχει σχεδιαστεί από την Intuitive Machines, μια δημόσια εισηγμένη εταιρεία που περιγράφει τον εαυτό της ως “από άκρο σε άκρο εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος που παρέχει πρόσβαση στη Σελήνη, υπηρεσίες σεληνιακών δεδομένων, ακραία σεληνιακή κινητικότητα και πολλά άλλα.”

Google news

Για να επιτευχθεί ο στόχος, αναμένεται να δημιουργηθεί μια σύνδεση LTE μεταξύ του οχήματος προσεδάφισης και ενός ρόβερ με ηλιακή ενέργεια. Ο πύραυλος SpaceX θα δώσει τη θέση του στο σεληνιακό όχημα προσεδάφισης το οποίο θα έχει ένα σύστημα πρόωσης που θα το βοηθά να φτάσει στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Gshopper Many GEOs Geekmaxi Many GEOs

Η τεχνολογία θα προσγειωθεί στον κρατήρα Shackleton κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης κατά τη διάρκεια της αποστολής Artemis 1 της NASA.

Απώτερος σκοπός της Nokia είναι να δείξει ότι τα επίγεια δίκτυα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χειριστούν τις απαιτήσεις επικοινωνίας για μελλοντικές διαστημικές αποστολές. Το δίκτυο θα επιτρέπει στους αστροναύτες να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τον έλεγχο της αποστολής. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τον απομακρυσμένο έλεγχο του σεληνιακού ρόβερ και τη ροή βίντεο και δεδομένων σε πραγματικό χρόνο πίσω στη γη.


Tο σεληνιακό δίκτυο θα «παρέχει κρίσιμες δυνατότητες επικοινωνίας για πολλές διαφορετικές εφαρμογές μετάδοσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων ζωτικών λειτουργιών διοίκησης και ελέγχου, τηλεχειρισμού σεληνιακών ρόβερ, πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο και ροής βίντεο υψηλής ευκρίνειας», σημειώνει η φινλανδική εταιρεία.

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram