Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου για το 2023.-Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Μοίρασε την γνώση...

Για έκτη συνεχή χρονιά, η Φινλανδία αναδείχθηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη της ετήσιας έκθεσης World Happiness Report.

banner

Εξίσου υψηλά στην λίστα βρίσκονται και οι γείτονές της Δανία, Ισλανδία, Σουηδία και Νορβηγία, με πολύ καλή βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιεί η έκθεση για να εξηγήσει τα ευρήματά της: προσδόκιμο υγιούς ζωής, κατά κεφαλήν ΑΕΠ, κοινωνική υποστήριξη, χαμηλή διαφθορά, γενναιοδωρία στην κοινότητα και την ελευθερία στη λήψη βασικών αποφάσεων ζωής είναι μεταξύ των κριτηρίων που εξετάζονται.

Διαφήμιση

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση μεταξύ των 109 εθνών του καταλόγου – μια επίδοση όχι ιδιαίτερα κολακευτική, εφόσον βρίσκεται στη μέση μεταξύ των πιο ευτυχισμένων και των πιο δυστυχισμένων λαών.

Google news

Σε πολύ πιο δεινή θέση, ωστόσο, βρίσκεται η γειτονική Τουρκία που κατατάσσεται 106η, ευρισκόμενη στην τελευταία 5αδα – κάτι που, πάντως, δεν συνιστά έκπηξη επί της ουσίας με όσα διαδραμαντίζονται εκεί σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Wondershare WW Atlas VPN

Η έκθεση, η οποία αποτελεί δημοσίευση του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, βασίζεται σε δεδομένα παγκόσμιων ερευνών από ανθρώπους σε περισσότερες από 150 χώρες. Οι χώρες κατατάσσονται ως προς την ευτυχία με βάση τις αξιολογήσεις της ζωής τους κατά μέσο όρο τα τρία προηγούμενα χρόνια, σε αυτήν την περίπτωση από το 2020 έως το 2022.

Η έκθεση προσδιορίζει τα πιο ευτυχισμένα έθνη, εκείνα που βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο της κλίμακας ευτυχίας και όλα τα ενδιάμεσα, καθώς και τους παράγοντες που τείνουν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ευτυχία.


Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2023

1. Φινλανδία

2. Δανία

3. Ισλανδία

4. Ισραήλ

5. Ολλανδία

6. Σουηδία

7. Νορβηγία

8. Ελβετία

9. Λουξεμβούργο

10. Νέα Ζηλανδία

11. Αυστρία

12. Αυστραλία

13. Καναδάς

14. Ιρλανδία

15. Ηνωμένες Πολιτείες

16. Γερμανία

17. Βέλγιο

18. Τσεχία

19. Ηνωμένο Βασίλειο

20. Λιθουανία

 

Οι λιγότερο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου για το 2023
100. Μαρόκο

101. Ιράν

102. Σενεγάλη

103. Μαυριτανία

104. Μπουρκίνα Φάσο

105. Ναμίμπια

106. Τουρκία

107. Γκάνα

108. Πακιστάν

109. Νιγηρία

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram