Νομίζατε ότι είχαν διαγραφεί; Λάθος! Τα Windows 10 – 11 αποθηκεύουν τα δεδομένα

Μοίρασε την γνώση...

Ένα νέο πρόβλημα αποκαλύφθηκε στο εργαλείο αποκοπής εικόνας της Microsoft στα Windows 10 και 11. Ο ερευνητής David Buchanan δημοσίευσε τα ευρήματά του στον λογαριασμό του στο Twitter,

banner

Η ανάρτηση δείχνει ότι ο Buchanan τράβηξε ένα στιγμιότυπο οθόνης με το Microsoft Windows 11 Snipping Tool και το αποθήκευσε. Στη συνέχεια έκοψε την εικόνα, και την αποθήκευσε στο ίδιο αρχείο για να δείξει ότι τα “κομμένα” δεδομένα δεν έχουν διαγραφεί.

Διαφήμιση

snpms

Αυτό το ελάττωμα σημαίνει ότι κάποιος θα μπορούσε να επαναφέρει τα δεδομένα από το τμήμα της εικόνας που περικόπηκε. Ο Buchanan δήλωσε, “Το ίδιο σενάριο εκμετάλλευσης λειτουργεί με μικρές αλλαγές (ακόμα καν αν η μορφή των pixel είναι σε RGBA και όχι σε RGB).” Σε μεταγενέστερη ανάρτηση πρόσθεσε ότι το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται με το εργαλείο Snip & Sketch της Microsoft που περιλαμβάνεται στα Windows 10, αλλά όχι με το αρχικό εργαλείο αποκοπής των Windows 10.

Google news

ΠΗΓΗ

Geekmaxi Many GEOs Tomtop WW

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram