Ποιοι είναι οι 10 χειρότεροι ιοί που μόλυναν τους υπολογιστές στην ιστορία

Μοίρασε την γνώση...

Οι ιοί υπολογιστών μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα εάν εξαπλωθούν και μολύνουν μεγάλο αριθμό υπολογιστών.

banner

Τα τελευταία χρόνια, οι ιοί και άλλοι παρόμοιοι τύποι μαζικών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο έχουν καταφέρει να προκαλέσουν μεγάλη και πραγματική ζημιά σε ανθρώπους και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, συχνά με τη μορφή απώλειας κρίσιμων δεδομένων και οικονομικών απωλειών.

Διαφήμιση

Στην παρακάτω λίστα θα ρίξουμε μια ματιά σε 10 ιούς που μόλυναν λογισμικά σε όλον τον κόσμο και δημιούργησαν χάος:

Google news

1. Morris Worm (1988)
Γνωστό ως το πρώτο “σκουλήκι” του Διαδικτύου, το Morris Worm προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στις πρώτες μέρες του internet. Εξαπλώθηκε γρήγορα και μόλυνε περίπου το 10% όλων των υπολογιστών που ήταν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο εκείνη την εποχή.

Geekmaxi Many GEOs Atlas VPN

2. CIH (1998)
… ή αλλιώς ιός Chernobyl. Μολύνει συστήματα Microsoft Windows, προκαλώντας καταστροφή αρχείων.

Ονομάστηκε έτσι γιατί μπορεί να παραμείνει “κρυμένος” στον Η/Υ του χρήστη και να ενεργοποιηθεί αυτόματα στις 26 Απριλίου, επέτειος του τραγικού πυρηνικού ατυχήματος του Τσερνόμπιλ στις 26 Απριλίου 1986.


3. Melissa (1999)
Ο ιός Melissa εξαπλώθηκε μέσω email και μόλυνε έγγραφα του Microsoft Word. Προκάλεσε σημαντική επιβράδυνση στην κίνηση των email και οδήγησε στον προσωρινό τερματισμό λειτουργίας ορισμένων συστημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

4. ILOVEYOU (2000)
Αυτός ο ιός, ο οποίος εξαπλώθηκε μέσω email και άμεσων μηνυμάτων, μόλυνε εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Προκάλεσε επίσης ζημιές ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

5. Code Red (2001)
Το Code Red ήταν ένα worm που στόχευε υπολογιστές που εκτελούσαν λογισμικό διακομιστή web Microsoft IIS. Προκάλεσε σημαντικές διακοπές σε ιστότοπους και άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες.

6. Nimda (2001)
Το Nimda ήταν ένα σκουλήκι που εξαπλώθηκε μέσω πολλαπλών μεθόδων, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δικτύου. Μόλυνε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές και προκάλεσε σημαντικές ζημιές τόσο σε ατομικά όσο και σε εταιρικά συστήματα.

7. Sasser Worm (2004)
Το Sasser Worm στόχευε στα Microsoft Windows και μόλυνε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

8. Conficker (2008)
Το Conficker ήταν ένα worm που στόχευε υπολογιστές με Microsoft Windows. Μόλυνε εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο και προκάλεσε σημαντικές διακοπές στα συστήματα και τα δίκτυα υπολογιστών.

9. Stuxnet (2010)
Το Stuxnet ήταν ένα εξαιρετικά εξελιγμένο “σκουλήκι” που στόχευε τα βιομηχανικά συστήματα ελέγχου, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και πιστεύεται ότι ήταν μια κοινή προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

10. WannaCry (2017)
Το WannaCry ήταν μια επίθεση ransomware που μόλυνε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Προκάλεσε σημαντικές διακοπές στα συστήματα και τα δίκτυα υπολογιστών και οδήγησε σε ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram