Τα 10.. μυστικά των smartphones

Μοίρασε την γνώση...

Τι δεν μας λένε οι εταιρείες τεχνολογίας;

banner

Έχετε αναρωτηθεί πόσοι από εμάς έχουν smartphone; Μόνο τα 2,71 δισεκατομμύρια που κατοικούν στον πλανήτη. Έχετε επίσης αναρωτηθεί ποτέ α) πώς κατασκευάστηκε, β) τι συμβαίνει όταν το χρησιμοποιείτε και γ) πώς επιδρά στην υγεία και την ελευθερία σας;

Διαφήμιση

Το ότι, πιθανώς, μόνο ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά καλό για τις επιχειρήσεις. Γιατί αν γνωρίζαμε, πιθανότατα δεν θα ήμασταν τόσο “κολλημένοι” στην οθόνη μας.

Google news

Από εντελώς φρικιαστικά έως εντελώς δυστοπικά εδώ είναι 10 γεγονότα που οι Big Tech θα προτιμούσαν να κρατήσούν μυστικό.

Hekka Cafago WW

10. Το smartphone σας παρακολουθεί πάντα την τοποθεσία σας

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συλλέγουν τα δεδομένα τοποθεσίας σας, ακόμα και όταν έχετε απενεργοποιημένες τις υπηρεσίες τοποθεσίας, μέσω Wi-Fi και σημάτων κινητής τηλεφωνίας.


9. Το smartphone σας ακούει

Αν και είναι μια δημοφιλής θεωρία συνωμοσίας ότι το τηλέφωνό σας ακούει πάντα τις συνομιλίες σας, υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνό σας και να μπορούν να ακούσουν τις συνομιλίες σας.

8. Το smartphone σας είναι εθιστικό

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν ψυχολογικά κόλπα για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το smartphone σας, όπως ειδοποιήσεις push και ατελείωτο scrolling.

7. Το smartphone σας είναι ένας εφιάλτης απορρήτου

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας συλλέγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων από το smartphone σας, συμπεριλαμβανομένων του ιστορικού περιήγησής σας, των επαφών σας, ακόμη και των δεδομένων αναγνώρισης προσώπου.

6. Το smartphone σας θα μπορούσε να βλάψει την ψυχική σας υγεία

Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να οδηγήσει σε άγχος, κατάθλιψη και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

5. Το smartphone σας δεν είναι τόσο ασφαλές όσο νομίζετε

Παρά το γεγονός ότι διαθέτουν ενσωματωμένες λειτουργίες ασφαλείας, τα smartphone εξακολουθούν να είναι ευάλωτα σε hacking και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

4. Το smartphone σας μπορεί να βλάψει τα μάτια σας

Το μπλε φως που εκπέμπεται από τα smartphone μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας και ακόμη και να βλάψει τα μάτια σας.

3. Το smartphone σας θα μπορούσε να επηρεάσει τη στάση του σώματός σας

Το να κοιτάτε συνεχώς προς τα κάτω στο smartphone σας μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και την πλάτη και ακόμη και να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος.

2. Το smartphone σας δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Η παραγωγή smartphone απαιτεί πολλή ενέργεια και πόρους και η απόρριψη παλιών συσκευών μπορεί να βλάψει το περιβάλλον.

Πηγή


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram