Το Xbox μόλις έκλεισε μια συμφωνία για να φέρει το Call of Duty στα συστήματα της Nintendo, ενώ η Activision Blizzard κατηγόρησε τη Sony ότι απλώς προσπαθεί να «προστατεύσει την κυριαρχία της για δύο δεκαετίες στα βιντεοπαιχνίδια». Αυτά είναι τα τελευταία επιχειρήματα στις προσπάθειες της Microsoft να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν την εξαγορά της Activision Blizzard ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι εταιρείες φιλοξένησαν συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες σήμερα μετά από κλειστή ακρόαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, μίλησε στα μέσα ενημέρωσης, συζητώντας τη συμφωνία του Call of Duty και ισχυριζόμενος ότι η πώληση τμημάτων της Activision Blizzard για να βοηθήσει στην προώθηση της συγχώνευσης δεν φαίνεται πιθανή.
Σε μια περίληψη της συνέντευξης Τύπου από τον Christopher Dring του GI.Biz, ο Smith υποστήριξε ότι «το μέλλον είναι το cross-platform» και ότι αυτή η συμφωνία σημαίνει ότι το Call of Duty πρέπει να λειτουργεί καλά σε όλες τις κονσόλες, συμπεριλαμβανομένου του Nintendo Switch. Εκτός από τη συμφωνία με τη Nintendo, η Microsoft υπέγραψε επίσης συμφωνία με τη Nvidia για να φέρει το Call of Duty στο GeForce Now, αλλά ο Smith είπε ότι η Sony παραμένει αντίθετη στη συμφωνία.
Στο Twitter, ο Tom Warren του The Verge είπε ότι η Microsoft πιστεύει ότι οι νέες συμφωνίες της με τη Nvidia και τη Nintendo θα είναι αρκετές για να πείσουν τις ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν την εξαγορά.
“Θέλετε να σκοτώσετε μια συμφωνία και να εδραιώσετε τη θέση της Sony;”, είπε ο Σμιθ. “Ή θέλετε να προσφέρετε το [Call of Duty] έως και 150 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους;”
Αυτός ο αριθμός των 150 εκατομμυρίων πιθανότατα προέρχεται από την τρέχουσα βάση εγκατάστασης του Nintendo Switch (η οποία βρίσκεται στα 122,55 εκατομμύρια) και τον αριθμό των μελών του GeForce Now, που σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Microsoft είναι πάνω από 25 εκατομμύρια.
Ο Smith απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με την πώληση της επωνυμίας του Call of Duty για να ωθήσει τη συμφωνία της Activision Blizzard μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, λέγοντας: “Δεν πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστικό ότι ένα μέρος αυτής της εταιρείας μπορεί να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα”.
Αυτή η ερώτηση έρχεται μετά από μια αναφορά από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την οποία η Microsoft θα μπορούσε να παραχωρήσει το Call of Duty υπέρ της διατήρησης οικονομικών εταιρειών όπως το King’s Candy Crush.
Η Activision Blizzard, εν τω μεταξύ, κατηγόρησε τη Sony ότι προσπαθεί να «προστατεύσει την κυριαρχία της για δύο δεκαετίες στα βιντεοπαιχνίδια», υποστηρίζοντας ότι η συγχώνευση θα «δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες» για τους εργαζόμενους ενώ θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό. Με παρόμοιο τρόπο, ο Smith προσπάθησε για άλλη μια φορά να επιδείξει την κυριαρχία της Sony, παρουσιάζοντας τα νούμερα στην ευρωπαϊκή αγορά.
“Σκεφτείτε την αγορά στην Ευρώπη”, είπε ο Smith. “Είναι μια αγορά όπου η Sony έχει μερίδιο 80%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι περίπου 70/30. Στην Ιαπωνία, είναι 96/4. Αυτά τα νούμερα είναι εξαιρετικά σταθερά εδώ και δύο δεκαετίες. Ακόμη και πέρυσι, όταν υπήρχαν προβλήματα με την αλυσίδα εφοδιασμού, επέστρεψαν δυνατά.”
Η ιστορία σχετικά με την συγχώνευση των Xbox και Activision Blizzard συνεχίζεται για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα. Η συμφωνία αντιμετώπισε αντιδράσεις από πολλές εταιρείες και ο διευθύνων σύμβουλος του Xbox, Phil Spencer, χαρακτήρισε την εξαγορά “μια μαθησιακή εμπειρία”.
Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο
Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.
Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.