Τύπος πιάστηκε στα κινεζικά σύνορα με 84 λαθραίους SSDs μέσα σε ηλεκτρικό πατίνι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μοίρασε την γνώση...

Ένας άνδρας συνελήφθη στα σύνορα της ηπειρωτικής Κίνας, προσπαθώντας να περάσει λαθραία στη χώρα 84 NVMe SSD δίσκους της Kingston. Συγκεκριμένα, τους είχε κολλήσει με ταινία και τους έκρυψε μέσα σε ένα ηλεκτρικό πατίνι! Το περιστατικό συνέβη στις 3 Μαρτίου στη διασυνοριακή βιομηχανική ζώνη Zhuhai-Macao, όπου οι τελωνειακοί υπάλληλοι υποψιάστηκαν το σκούτερ και αποφάσισαν να το σαρώσουν με μηχάνημα ακτίνων Χ.

banner

Τύπος πιάστηκε στα κινεζικά σύνορα με 84 λαθραίους SSDs μέσα σε ηλεκτρικό πατίνι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ένα περίεργο αντικείμενο ήταν κρυμμένο στον μπροστινό σωλήνα του σκούτερ, το οποίο όπως αποδείχθηκε ότι ήταν μια δέσμη SSD δίσκων, κολλημένων μεταξύ τους με ταινία. Στη συνέχεια, οι πράκτορες αποσυναρμολόγησαν το σκούτερ και κατέσχεσαν τους δίσκους, οι οποίοι είχαν συνολική αξία περίπου 10.000 δολάρια.

Διαφήμιση

Ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο, το οποίο αποτελεί σοβαρό έγκλημα στην Κίνα. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει κατηγορίες για την αποφυγή φόρων και κανονισμών που σχετίζονται με την απόκρυψη, τη μεταμφίεση ή την απόκρυψη αγαθών πέρα από τα σύνορα. Η ποινή για το λαθρεμπόριο εξαρτάται από τη σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά μπορεί να κυμαίνεται από πρόστιμα έως φυλάκιση.

Google news

Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιχειρεί να περάσει λαθραία PC hardware στην Κίνα, χρησιμοποιώντας τέτοιους εφευρετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο του 2022 σας είχαμε ενημερώσει ότι μια γυναίκα συνελήφθη με 202 επεξεργαστές Intel και 9 iPhones κρυμμένα μέσα σε μια ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης! Συνολικά πρόκειται για ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στα κινεζικά σύνορα, μεταξύ άλλων χάρη στους υψηλούς φόρους εισαγωγής.

Banggood WW Zaful WW

ΠΗΓΗ

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram