Βρέθηκε η χαμένη 8η ήπειρος της Γης!!!

Μοίρασε την γνώση...

Μετά από 375 χρόνια υποθέσεων και εξερεύνησης, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την ύπαρξη της “χαμένης” ηπείρου, γνωστής ως Riu-a-Maui ή Zealandia (Ζηλανδία). Η ήπειρος έχει μέγεθος 4.920.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ήταν κάποτε μέρος της υπερ-ηπείρου Gondwana. Η Gondwana περιλάμβανε τη δυτική Ανταρκτική και την ανατολική Αυστραλία πριν 500 εκατομμύρια χρόνια. Πριν 105 εκατομμύρια χρόνια, η Ζηλανδία ξεκίνησε να αποκόπτεται από την Gondwana για λόγους που οι γεωλόγοι προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν. Έτσι, βυθίστηκε σταδιακά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με το 94% της συνολικής της επιφάνειας να βρίσκεται πλέον σε βάθος 2 χιλιομέτρων.

banner

Βρέθηκε η χαμένη 8η ήπειρος της Γης

Η ύπαρξη της Ζηλανδίας καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1642 από τον Ολλανδό εξερευνητή, Abel Tasman. Ο Tasman δεν κατάφερε να βρει την ήπειρο, ωστόσο η αλληλεπίδρασή του με τους Maori, του πρόσφερε περισσότερες πληροφορίες για την ύπαρξη μίας μεγάλης επιφάνειας γης στα ανατολικά. Θα χρειαζόταν 400 ακόμα χρόνια για να συμφωνήσουν οι επιστήμονες για την ύπαρξη της Ζηλανδίας.

Διαφήμιση

Σήμερα η Ζηλανδία αναγνωρίζεται ως η όγδοη ήπειρος της Γης και παρόλο που είναι υποβρύχια, προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για τη γεωλογική ιστορία του πλανήτη μας.

Google news

ΠΗΓΗ

Goboo [CPS] Many GEOs Redmagic WW

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram