Επιβλαβείς για τα μάτια οι οθόνες των σειρών Galaxy S22 και Galaxy S23

Μοίρασε την γνώση...

Πριν λίγους μήνες, όπως επισημαίνει το phonearena.com, η Samsung είχε δημοσιεύει ένα video στο οποίο εξηγούσε πως το flicker της οθόνης μπορείς να κουράσει τα μάτια, να προκαλέσει πονοκεφάλους ακόμη και επιληψίες. Αν και η διαφήμιση προωθούσε τις τηλεοράσεις OLED της Samsung, ο Ice Universe σχολιάζει στο Twitter κάτι αρκετά ενδιαφέρον.

banner

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος γράφει: Είναι αστείο ότι η Samsung Display χρησιμοποιεί ένα video για να δείξει τις αρνητικές επιπτώσεις του flicker στο ανθρώπινο μάτι, επισημαίνοντας ότι οι OLED οθόνες των Samsung smartphones δεν παρουσιάζουν το εν λόγω φαινόμενο (που δίνονται σε κινεζικά brands), αλλά το S22 Ultra και S23 Ultra είναι τα smartphones που παρουσιάζουν το φαινόμενο στο μεγαλύτερο βαθμό.

Διαφήμιση

 

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το Galaxy S23 Ultra είναι η πιο απαιτητική οθόνη στο μάτι μεταξύ όλων των κατασκευαστών. Και αυτό γιατί χρησιμοποιεί PWM 240Hz μικρότερο από τα 480Hz του iPhone 14 Pro.

Google news

Το PWM ή αλλιώς το pulse-width modulation, είναι μια τεχνολογία που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τις οργανικές διόδους της οθόνης σε διάφορους ρυθμούς. Η εν λόγω τεχνική,, είναι ακριβώς ο τρόπος που φωτίζει την οθόνη. Οι κατασκευαστές τη χρησιμοποιούν γιατί μειώνει τα κόστη, επιτρέποντας στις συσκευές να πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές.

Cubot WW Banggood WW

Ένα πιο γρήγορο PWM σημαίνει ότι το flicker συμβαίνει πολύ γρήγορα για να μπορεί να γίνει αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι, ενώ πιο μικρές ταχύτητες μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, κούραση στα μάτια και επιληψίες.

Όπως αναφέρει ο Ice Universe, το Galaxy S23 Ultra χρησιμοποιεί μια οθόνη με 240Hz PWM, η μισή ταχύτητα από την οθόνη του iPhone 14 Pro, η οποία έχει 480Hz PWM. Από την μεριά του το Honor Magic 5 Pro με την 6.81 ιντσών OLED οθόνη του φέρει 2160Hz PWM. Και μάλιστα, για να το καταλάβεις, χρησιμοποιεί το παράδειγμα των πτερυγίων των ανεμιστήρων όπου σε χαμηλές ταχύτητες γίνονται αντιληπτές ότι γυρίζουν όχι όμως και σε μεγαλύτερες ταχύτητες.


ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram