Έτσι είναι ο γαλαξίας μας στο φάσμα των ραδιοκυμάτων – Εντυπωσιακές εικόνες

Μοίρασε την γνώση...

Δύο μεγάλα αστρονομικά ερευνητικά προγράμματα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του γαλαξία μας, αυτό του πού πήγαν όλα τα υπολείμματα από τις supernova.

banner

Τα EMU και PEGASUS συνδύασαν τις παρατηρήσεις τους από τα δύο κορυφαία ραδιοτηλεσκόπια της Αυστραλίας, το ASKAP και Parkes για να απαντήσουν στο ερώτημα.

Διαφήμιση

Έτσι είναι ο γαλαξίας μας στο φάσμα των ραδιοκυμάτων - Εντυπωσιακές εικόνες

Τα υπολείμματα μίας supernova είναι ένα επεκτεινόμενο νέφος αερίων και σκόνης που απομένει από το βίαιο θάνατο του άστρου μετά την έκρηξή του. Αλλά ο αριθμός των υπολειμμάτων supernova που έχουν ανιχνεύσει οι επιστήμονες έως τώρα με τα ραδιοτηλεσκόπια είναι υπερβολικά χαμηλός.

Google news

Σύμφωνα με τα ευρήματα των τηλεσκοπίων, από εκεί που είχαν βρεθεί μόνο 7 υπολείμματα supernova, τώρα βρέθηκαν πάνω από 20 νέα πιθανά υπολείμματα.

Cafago WW Tomtop WW

Στο ερώτημα γιατί τα βλέπουμε τώρα, ενώ δεν μπορούσαμε πιο πριν, οι επιστήμονες εξετάζουν περίπου 40 εκατομμύρια νέους μακρινούς γαλαξίες και υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες προκειμένου να βρουν απάντηση.

Το τηλεσκόπιο ASKAP, διαθέτει 36 μικρότερα πιάτα των 12 μέτρων σε μία απόσταση έξι χιλιομέτρων μεταξύ τους, μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε ένα μεγάλο τηλεσκόπιο των 6 χιλιομέτρων. Αυτό δίνει στο ASKAP καλή ανάλυση, αλλά το κάνει να χάνει εκπομπές ραδιοκυμάτων σε μεγαλύτερες κλίμακες.


Για να συμπληρωθούν οι ελλιπείς πληροφορίες, οι ερευνητές συνδύασαν τα δεδομένα του PEGASUS project, το οποίο χρησιμοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα ραδιοτηλεσκόπια ενός πιάτου στη Γη. Το τηλεσκόπιο Parkes/Murriyang έχει διάμετρο 64 μέτρων, αλλά ακόμα και με αυτό το μέγεθος προσφέρει χαμηλή ανάλυση. Ο συνδυασμός των δύο συμπλήρωσε τα κενά τους και έδωσε την καλύτερης ανάλυσης εικόνα σε αυτό το κομμάτι του γαλαξία μας.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως μπορεί να υπάρχουν 1.500 ή περισσότερα νέα υπολείμματα supernova που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

ΠΗΓΗ

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram