Η Microsoft καταργεί την υποστήριξη emulators στις κονσόλες Xbox

Μοίρασε την γνώση...

Η Microsoft έχει πλέον κλείσει ένα παραθυράκι στο Xbox Store που επέτρεπε τη λήψη και χρήση εξομοιωτών σε κονσόλες Xbox για την αναπαραγωγή παλαιότερων παιχνιδιών. Και ενώ κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την αφορμή για την ξαφνική αλλαγή, η Microsoft επισημαίνει ως αιτία μια αρκετά απλή, μακροχρόνια επίσημη πολιτική του καταστήματος.

banner

Οι χρήστες και οι δημιουργοί εξομοιωτών άρχισαν για πρώτη φορά να επισημαίνουν την αλλαγή στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Προηγουμένως, οι εξομοιωτές είχαν πρόσβαση στο Xbox Store μέσω άμεσων συνδέσμων στο πρόγραμμα περιήγησης Edge και μπορούσαν να εκτελούνται επ’ αόριστον μετά τη λήψη, ακόμη και αν η ίδια η λήψη της εφαρμογής βρισκόταν και αφαιρούνταν. Ωστόσο, πολυάριθμοι χρήστες ανέφεραν ότι δημοφιλείς εξομοιωτές όπως το Xenia δεν εκκινούν πλέον στις κονσόλες – αντ’ αυτού, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος.

Διαφήμιση

Εικόνα

Ως αποτέλεσμα, η κοινότητα έχει εκφράσει απογοήτευση και θυμό, ιδίως από χρήστες που ισχυρίζονται ότι έχουν προωθήσει νόμιμη εξομοίωση για να παίξουν παιχνίδια που έχουν ήδη στην κατοχή τους σε παλαιότερες κονσόλες Xbox, τα οποία όμως δεν είναι διαθέσιμα στο σημερινό hardware τους. Ωστόσο, υπάρχουν πολυάριθμα παιχνίδια διαθέσιμα μέσω εξομοιωτών που ήταν επίσης είτε προς πώληση στο κατάστημα του Xbox είτε δεν ήταν ποτέ διαθέσιμα στο Xbox, όπως παιχνίδια του Wii και του GameCube. Ειδικότερα, η εξομοίωση σε κονσόλες Xbox είναι ακόμα δυνατή στη λειτουργία προγραμματιστή της κονσόλας, η οποία κοστίζει 20 δολάρια.

Google news

Στον απόηχο αυτής της αλλαγής, έχουν προκύψει εικασίες σχετικά με τον λόγο που η Microsoft αφαιρεί τώρα τους εξομοιωτές, αφού άφησε το παράθυρο να υπάρχει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια δημοφιλής φήμη ανέφερε ότι ο ένοχος δεν ήταν το Xbox, αλλά η Nintendo, η οποία υποτίθεται ότι ζητούσε μέτρα για τα παιχνίδια της που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και παίζονται στις κονσόλες Xbox χωρίς άδεια. Όμως, σε δήλωσή της στο IGN, η Microsoft αναφέρει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Blackshark WW Geekmaxi Many GEOs

“Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο Twitter δεν είναι ακριβείς”, αναφέρει η δήλωση της Microsoft. “Οι ενέργειές μας βασίζονται σε μια μακροχρόνια πολιτική σχετικά με το περιεχόμενο που διανέμεται στο Store. Σύμφωνα με την παράγραφο 10.13.10, τα προϊόντα που εξομοιώνουν ένα σύστημα παιχνιδιών ή μια πλατφόρμα παιχνιδιών δεν επιτρέπονται σε καμία οικογένεια συσκευών”.

Η πολιτική στην οποία αναφέρεται η ομάδα υπάρχει, οπότε παραμένει ασαφές τι ώθησε τη Microsoft να αφήσει το παράθυρο να παραμείνει ανοιχτό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ή να το αντιμετωπίσει τώρα, συγκεκριμένα. Σε δήλωσή της στο Kotaku, η Microsoft ανέφερε ότι “εξελίσσει συνεχώς τους μηχανισμούς μας για την εξέταση και τη λήψη μέτρων επιβολής για το περιεχόμενο που διανέμεται στο Store, ώστε να διασφαλίζεται η ευθυγράμμιση με τις πολιτικές του Microsoft Store”, υποδεικνύοντας ενδεχομένως ότι η εταιρεία μπορεί να αναζητούσε μια λύση για τους emulators για αρκετό καιρό και μπορεί να τη βρήκε μόλις τώρα.
Προηγουμένως, ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer έχει μιλήσει υπέρ της νόμιμης εξομοίωσης ως λύση για τη διατήρηση των παιχνιδιών, αν και κυρίως ένα τέτοιο εγχείρημα είναι δύσκολο να επιτραπεί χωρίς να επιτρέπεται και η παράνομη εξομοίωση.


ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram