iPhone: Λειτουργία ασφαλείας κλειδώνει τους κατόχους έξω από τα κλεμμένα τους τηλέφωνα

Μοίρασε την γνώση...

Μια λειτουργία του iPhone επιτρέπει στους κλέφτες να “ανοίξουν” τηλέφωνα που έχουν αρπάξει για να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ εμποδίζει τα θύματα να εντοπίσουν την κλεμμένη συσκευή τους.

banner

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η δυνατότητα που ονομάζεται κλειδί ανάκτησης ήταν ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσαν οι κλέφτες για να κλειδώσουν τους νόμιμους κατόχους έξω από τα τηλέφωνά τους. Το δημοσίευμα ανέφερε χαρακτηριστικά πως ένας ιδιοκτήτης iPhone, ο Greg Frasca έχει αποκλειστεί από τη συσκευή του από τον Οκτώβριο.

Διαφήμιση

Ο Frasca είπε ότι θα ήταν πρόθυμος να πετάξει στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο και να φέρει αποδείξεις της ταυτότητάς του. Είπε επίσης ότι θα πλήρωνε 10.000 δολάρια για να πάρει πίσω τον έλεγχο του iPhone του. Και αυτό γιατί το τηλέφωνο έχει οκτώ χρόνων φωτογραφίες από τις δύο κόρες του.

Google news

iPhone: Λειτουργία ασφαλείας κλειδώνει τους κατόχους έξω από τα κλεμμένα τους τηλέφωνα

Αυτό που του συνέβη έχει συμβεί και σε πολλούς άλλους χρήστες iPhone. Οι επιτήδειοι έκλεψαν το iPhone 14 Pro του σε ένα μπαρ του Σικάγο και χρησιμοποίησαν τον κωδικό πρόσβασής του για να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης Apple ID. Αλλά φρόντισαν να μην μπορέσει ποτέ να ανακτήσει τον έλεγχο του κλεμμένου iPhone του ενεργοποιώντας το κλειδί ανάκτησης.

Geekmaxi Many GEOs Banggood WW

Το κλειδί ανάκτησης κυκλοφόρησε από την Apple το 2020. Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, το 28-ψήφιο “κλειδί ανάκτησης” που δημιουργείται τυχαία πρέπει να παρέχεται όταν ένας χρήστης αλλάζει τον κωδικό πρόσβασης Apple ID του. Αλλά αν ένα iPhone κλαπεί και βρίσκεται στην κατοχή των κλεφτών, η ενεργοποίηση του κλειδιού ανάκτησης θα αποκλείσει τον νόμιμο ιδιοκτήτη από τη συσκευή. Χωρίς αυτό το συγκεκριμένο κλειδί ανάκτησης και το τηλέφωνο, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει ο Frasca.

“Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους που είχαν αυτή την εμπειρία και παίρνουμε όλες τις επιθέσεις στους χρήστες μας πολύ σοβαρά, όσο σπάνιες κι αν είναι. Εργαζόμαστε ακούραστα καθημερινά για να προστατεύσουμε τους λογαριασμούς και τα δεδομένα των χρηστών μας και πάντα ερευνούμε πρόσθετα προστασία από αναδυόμενες απειλές όπως αυτή”, ανέφερε εκπρόσωπος της Apple.


Το κλειδί ασφαλείας δημιουργείται σε iPhone και iPad ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > [το όνομά σας] > Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια. Ίσως χρειαστεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID.
Πατήστε το Κλειδί ανάκτησης.
Σύρετε για να ενεργοποιήσετε το Κλειδί ανάκτησης.
Πατήστε Use Recovery Key και εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας.
Σημειώστε το κλειδί ανάκτησης και φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος.
Επιβεβαιώστε το κλειδί ανάκτησης εισάγοντάς το στην επόμενη οθόνη.

Όταν δημιουργείτε ένα κλειδί ανάκτησης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανάκτηση λογαριασμού για να επιστρέψετε στον λογαριασμό σας Apple. Με την ανάκτηση λογαριασμού, ένας χρήστης μπορεί να επαναφέρει τον κωδικό πρόσβασης Apple ID του ακόμα κι αν δεν έχει αρκετές πληροφορίες για να το κάνει. Με το κλειδί ανάκτησης, ένας κάτοχος iPhone του οποίου η συσκευή έχει κλαπεί ή χαθεί μπορεί να αλλάξει εξ αποστάσεως τον κωδικό πρόσβασης Apple ID του χρησιμοποιώντας το κλειδί ανάκτησης, έναν αξιόπιστο αριθμό τηλεφώνου και μια συσκευή Apple.

Αλλά ακόμη και η Apple παραδέχεται ότι η απώλεια του κλειδιού ανάκτησης σημαίνει ότι “θα μπορούσατε να κλειδωθείτε μόνιμα έξω από τον λογαριασμό σας”. Οι κλέφτες πρώτα προσπαθούν να αναγνωρίσουν τον κωδικό πρόσβασης και στη συνέχεια βρίσκουν την κατάλληλη στιγμή να αρπάξουν το iPhone. Και τα πολυσύχναστα μέρη είναι το τέλειο σημείο για μια τέτοια κλοπή.

Με τον κωδικό πρόσβασης και το τηλέφωνο, οι κλέφτες μπορούν να ενεργοποιήσουν το κλειδί ανάκτησης και να κλειδώσουν τον νόμιμο ιδιοκτήτη. Και αν το κλειδί ασφαλείας έχει ήδη δημιουργηθεί, μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο κάτοχος του iPhone δεν μπορεί να επιστρέψει στον λογαριασμό του.

Ένας άλλος χρήστης, ο Terry Allen, στάθηκε τυχερός. Επιτήδειοι έκλεψαν το iPhone 13 Pro του το περασμένο καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη, το οποίο περιείχε σημαντικές φωτογραφίες συγγενών. Αφού τηλεφωνούσε στην Apple για μήνες, τελικά συνάντησε έναν εκπρόσωπο που έκανε άλλες ερωτήσεις για να επαληθεύσει την ταυτότητα του Αllen. Η Apple απενεργοποίησε το κλειδί ασφαλείας και o νόμιμος κάτοχος μπόρεσε να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής του. «Μόλις στάθηκα τυχερός», είπε, αλλά τώρα δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών του.

Υπάρχουν ορισμένες προτάσεις, όπως η χρήση ενός σύνθετου κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Face ID. Αυτό μπορεί να γίνει μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Face ID & Passcode > Change Passcode.

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram