Στοχεύει για ουδετερότητα άνθρακα στα προϊόντα της μέχρι το 2030 η Apple

Μοίρασε την γνώση...

Το 2017 η Apple μετέφερε την έδρα της στο Apple Park το οποίο λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χάρη σε μια τεράστια εγκατάσταση 17 μεγαβάτ ηλιακών συλλεκτών στην οροφή τoυ campus. Το Apple Park χρησιμοποιεί ακόμα φυσικό αερισμό για εννέα μήνες αντί για θέρμανση ή κλιματισμό.

banner

Έχοντας κεντρικά γραφεία ουδέτερα από άνθρακα, η εταιρεία θέλει να προχωρήσει κάνοντας το ίδιο και στους κατασκευαστές της. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν 13,7 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αύξηση 30% σε σύγκριση με το 2022.

Διαφήμιση

Πέρυσι, το Πρόγραμμα Καθαρής Ενέργειας Προμηθευτών της Apple βοήθησε στην αποφυγή 17,4 εκατομμυρίων μετρικών τόνων εκπομπών CO2, ποσό που ισοδυναμεί με την αφαίρεση περίπου 3,8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το δρόμο.

Google news

Apple, Apple: Στοχεύει για ουδετερότητα άνθρακα στα προϊόντα της μέχρι το 2030

Ο στόχος είναι κάθε προϊόν της Apple να είναι ουδέτερο ως προς τον άνθρακα έως το 2030. Για να το πετύχει αυτό, ο τεχνολογικός κολοσσός συνεργάζεται με 250 προμηθευτές σε 28 χώρες προκειμένου να μεταβεί σε πράσινες πηγές ενέργειας για ένα σύνολο που θα είναι πάνω από 20 γιγαβάτ.

ChicMe WW Wondershare WW

Η Apple ξεκίνησε το πρόγραμμα Green Bond το 2016, επενδύοντας 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος του είναι να επιταχύνει την υιοθέτηση τεχνολογιών παραγωγής και ανακύκλωσης χαμηλών εκπομπών άνθρακα και ουδέτερων εκπομπών άνθρακα. Ένα από τα, μέχρι στιγμής, επιτεύγματά του είναι η παραγωγή αλουμινίου χωρίς άνθρακα.

Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Το Green Bond έχει χρηματοδοτήσει έργα όπως το IP Radian Solar στην Κομητεία Μπράουν του Τέξας, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα να παράγει 320 μεγαβάτ. Ομοίως, το πρόγραμμα χρηματοδότησε μια μπαταρία σε κλίμακα χρησιμότητας στο California Flats Solar Project στο Monterey της Καλιφόρνια. Μπορεί να αποθηκεύσει έως και 240 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.


ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram