Το Android 14 θα κάνει δυσκολότερο για κάποιον να κατασκοπεύσει το PIN σας

Μοίρασε την γνώση...

Οι λεγόμενες επιθέσεις «shoulder surfing» είναι ανησυχητικά συνηθισμένες στις μέρες μας. Οι κλέφτες, πολύ συχνά ακολουθούν τα θύματα τους και κοιτούν πίσω από τη πλάτη τους για να μάθουν τον κωδικό PIN ή τον κωδικό πρόσβασης του τηλεφώνου τους και στη συνέχεια το κλέβουν.

banner

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο μπορούν να ξεκλειδώσουν το κινητό αλλά και να κλέψουν την ταυτότητα του κατόχου του. Μια νέα αλλαγή που υπάρχει στο Android 13 QPR3 Beta 2 και στο Android 14 θα καταστήσουν δυσκολότερο να πετύχουν τέτοιες επιθέσεις τον στόχο τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα XDA Developers, η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 13 QPR3 Beta 2 Release περιέχει μια νέα ρύθμιση που απενεργοποιεί το εφέ κατά το πάτημα ενός αριθμού ή πλήκτρου όταν εισάγετε στο πληκτρολόγιο το PIN (ή τον κωδικό πρόσβασης). Αυτή η νέα ρύθμιση βρίσκεται στις Ρυθμίσεις> Ασφάλεια & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων> Κλείδωμα συσκευής> Ενισχυμένη ιδιωτικότητα (Settings > Security & privacy > Device lock > Enhanced PIN privacy).

Διαφήμιση

Όταν η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, δεν θα βλέπετε το εφέ (animation) που συνήθως εμφανίζεται όταν κάνετε κλικ σε έναν αριθμό στο αριθμητικό πληκτρολόγιο (keyguard) στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η ιδιαίτερα απλή, αλλά αποτελεσματική όπως φαίνεται αλλαγή, καθιστά δυσκολότερο για κάποιον να διακρίνει ή να καταλάβει ποιο νούμερο πατήσατε.

Google news

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα της εφημερίδας Wall Street Journal, μέρα με τη μέρα πραγματοποιούνται όλο και περισσότερες τέτοιες επιθέσεις (shoulder surfing). Κοιτάζοντας πίσω από την πλάτη του θύματος, και παρατηρώντας την οθόνη του κινητού, οι κλέφτες μπορούν να δουν ποια πλήκτρα έχει πατήσει με αποτέλεσμα όχι μόνο να είναι ευκολότερο να ξεκλειδώσουν το κινητό, αλλά και να αποκτήσουν πρόσβαση και να καταλάβουν πλήρως τον λογαριασμό Google ή Samsung του κατόχου του τηλεφώνου. Έτσι, μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση και σε τυχόν δεδομένα πιστωτικών καρτών, λογαριασμών, εφαρμογών πληρωμής κ.ά. Στην έκθεση της Wall Street Journal αναφέρεται ότι οι χρήστες iPhone είναι τα βασικά θύματα τέτοιων επιθέσεων, αν και οι κάτοχοι τηλεφώνων Android είναι εξίσου ευάλωτοι. Αυτή η νέα αλλαγή στο Android 13 QPR3 Beta 2 θα κάνει την ζωή των εγκληματιών και των κλεφτών αρκετά πιο δύσκολη. Λάβετε υπόψη σας, ότι συνήθως οι κατασκευαστές smartphones δεν ενσωματώνουν τις αλλαγές στις εκδόσεις «QPR» επομένως ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένετε μέχρι η εταιρεία που έχει κατασκευάσει το smartphone σας διαθέσει την κύρια έκδοση του Android 14. Η τελευταία αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στον Αύγουστο του 2023 με τους κατασκευαστές συσκευών Android να χρειάζονται λίγους ακόμη μήνες μέχρι να τη κάνουν διαθέσιμη για τις συσκευές τους.

Blackshark WW Tomtop WW

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram