Το Android μόλις έφερε μια λειτουργία που υπάρχει στο iPhone από το 2017!

Μοίρασε την γνώση...

Η Google ξεκίνησε μόλις τη διάθεση ενός νέου πολύ χρήσιμου χαρακτηριστικού για τους κατόχους smartphones με Android λειτουργικό σύστημα. Ο λόγος γίνεται για το auto-archiving, το οποίο αυτόματα ελευθερώνει αποθηκευτικό χώρο στην συσκευή, διαγράφοντας εφαρμογές που δεν χρησιμοποιεί ο χρήστης τακτικά.

banner

Ωστόσο, τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη για την εκάστοτε εφαρμογή παραμένουν. Τα μόνα αρχεία που διαγράφονται είναι αυτά την εγκατάστασης. Έτσι, αν κάποιος χρειαστεί εν τέλει ξανά την απενεργοποιημένη εφαρμογή, τα αρχεία εγκατάστασης κατεβαίνουν εκείνη τη στιγμή από το διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται ξανά η διαδικασία του αρχικού σεταρίσματος, όπως για παράδειγμα το log-in που μπορεί να ζητά κάποιο app.

Διαφήμιση

Οι εφαρμογές που είναι archived θα έχουν πάνω από το εικονίδιό τους ένα χαρακτηριστικό σηματάκι που θα ενημερώνει τον χρήστη, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως οι developers θα πρέπει να χρησιμοποιούν το App Bundle format για να υποστηρίζουν τα apps τους τη λειτουργία. Τέλος, ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιηθεί το auto-archiving θα είναι ο χρήστης να προσπαθήσει να εγκαταστήσει κάποια νέα εφαρμογή από το Play Store ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος είναι γεμάτος.

Google news

Το σηματάκι που θα εμφανίζεται πάνω από τα εικονίδια των απενεργοποιημένων εφαρμογών:

Geekmaxi Many GEOs banner

Για την ιστορία, ο κόσμος ζητούσε εδώ και πολύ καιρό αυτό το χαρακτηριστικό, μιας και κάτι αντίστοιχο υπήρχε στα iPhone εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, στο οικοσύστημα της Apple η εν λόγω λειτουργία ονομάζεται “Offload Unused Apps” και ομοίως διαγράφει αυτόματα τις εφαρμογές που ανοίγει σπάνια κάποιος, διατηρώντας όμως τα προσωπικά δεδομένα, για να μπορεί να συνεχίσει τη χρήση τους αν τις αποκαταστήσει. Το “Offload Unused Apps” προστέθηκε με το iOS 11, το 2017.

ΠΗΓΗΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram