Το PlayStation έσπασε ένα ασύλληπτο ρεκόρ όλων των εποχών όσον αφορά τις κονσόλες

Μοίρασε την γνώση...

Είναι επίσημο: Η Sony Interactive Entertainment έχει πουλήσει πλέον πάνω από 500 εκατομμύρια οικιακές κονσόλες από την κυκλοφορία του αρχικού PlayStation το 1994. Μάλιστα, το PlayStation είναι το πρώτο brand οικιακών κονσολών που φτάνει το μισό δισεκατομμύριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τη Nintendo και τη Microsoft.

banner

Αυτό το απίστευτα εντυπωσιακό ορόσημο έγινε πραγματικότητα χάρη στην αλματώδη αύξηση των πωλήσεων του PlayStation 5. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2023, η Sony απέστειλε 6,3 εκατομμύρια PS5 στα καταστήματα παγκοσμίως, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις της κονσόλας στα 38,5 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι το PlayStation 2 παραμένει η οικιακή κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, με 155 εκατομμύρια.

Διαφήμιση

Σε αυτό το σημείο ίσως να αναρωτιέστε αν αυτή είναι η πρώτη φορά που η Sony καταφέρνει κάτι τέτοιο, και όχι τυχαία. Το 2018, η εταιρία κυκλοφόρησε μια συλλεκτική PS4 έκδοση για να τιμήσει τις 500 εκατομμύρια PlayStation κονσόλες που πωλήθηκαν. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός περιλάμβανε και τις πωλήσεις φορητών κονσολών, όπως το PSP και το PS Vita, οι οποίες πρόσθεταν σχεδόν 100 εκατομμύρια πωλήσεις στο σύνολο.

Google news

Το επίτευγμα της Sony να πουλήσει πάνω από 500 εκατομμύρια οικιακές κονσόλες συνοδεύεται από μερικά ενδιαφέροντα facts. Πρώτον, ο πιο άμεσος ανταγωνιστής της Sony, η Microsoft, εισήλθε στην αγορά των κονσολών όταν το PS1 είχε ήδη απολαύσει μια γενιά πρωτοφανών πωλήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι η Sony είχε ένα σημαντικό προβάδισμα. Η Microsoft φαίνεται να έχει πουλήσει περίπου 185 εκατομμύρια οικιακές κονσόλες, αν και ο αριθμός αυτός δεν είναι απολύτως αξιόπιστος, καθώς η εταιρεία σταμάτησε να μιλά για τις πωλήσεις της στα μέσα της γενιάς του Xbox One.

banner ZTE Many GEOs

Από την άλλη, η Nintendo είχε λανσάρει το πρώτο της hardware μια δεκαετία πριν από το PS1, και έτσι θεωρητικά θα έπρεπε να έχει το προβάδισμα. Ωστόσο, όταν η καταμέτρηση περιορίζεται αυστηρά στις οικιακές κονσόλες και στο Switch, η Nintendo έχει πουλήσει λίγο παραπάνω από 400 εκατομμύρια κονσόλες. Αν συμπεριληφθούν οι φορητές συσκευές βέβαια, οι πωλήσεις της Nintendo ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια, με το ορόσημο μισού δις να έχει ξεπεραστεί ήδη από την εποχή του DS και του Wii.

ΠΗΓΗΜοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram