ViewSonic ColorPro VP2776: Μία 27άρα οθόνη για τους λάτρεις της εικόνας

Μοίρασε την γνώση...

Σίγουρα η επιλογή μίας οθόνης υψηλής ποιότητας με μεγάλη χρωματική ακρίβεια για επεξεργασία εικόνας και βίντεο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να μπορέσει να κάνει κάποια σε αυτό τον τομέα τη διαφορά, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή. Η ViewSonic είναι μία εταιρεία που έχει καταφέρει να ενσωματώσει στην ColorPro VP2776 κάθε υψηλή τεχνολογία που είναι διαθέσιμη. Αυτή η οθόνη 27 ιντσών προσφέρει κάλυψη 98% του DCIP3, εργοστασιακή βαθμονόμηση χρωμάτων, HDR, υψηλό ρυθμό ανανέωσης 165 Hz, συνδεσιμότητα USB TypeC με Power Delivery, περιστροφικό διακόπτη τηλεχειρισμού, όπως και αποσπώμενο κάλυμμα σκίασης.

banner

Βασικά χαρακτηριστικά

Διαφήμιση

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ColorPro VP2776 λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τη χρωματική κάλυψη και την ακρίβεια. Πιο συγκεκριμένα, καλύπτει το 100% του sRGB, το 100% του Rec 709 και το 98% του DCI-P3, ενώ κάθε οθόνη είναι εργοστασιακά βαθμονομημένη με ακρίβεια Delta-E <2. Πέρα από αυτό, η δυνατότητα Uniformity Correction της ViewSonic υπόσχεται να μειώσει τη διακύμανση φωτεινότητας σε λιγότερο από 5% κατά μήκος ολόκληρου του πάνελ, εξαλείφοντας με αυτό τον τρόπο τυχόν εμφανή φωτεινά σημεία. Η συνολική μέγιστη φωτεινότητα 400cd/m2 είναι αρκετή για να της δώσει την πιστοποίηση DisplayHDR 400, ενώ η τεχνολογία οθόνης Nano IPS LCD ενσωματώνει ένα επιπλέον στρώμα νανοσωματιδίων οπίσθιου φωτισμού, για να αυξήσει τη χρωματική γκάμα της οθόνης. Επιπρόσθετα, η VP2776 φέρει USB Type-C με δυνατότητα μεταφοράς ισχύος 90W σε συνδεδεμένο laptop. Ο γρήγορος ρυθμός ανανέωσης 165 Hz θα ενθουσιάσεις τους gamers και τους video editors που εργάζονται με πλάνα υψηλής ταχύτητας καρέ. Οι βιντεογράφοι είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα και την εγγενή ανάλυση 2560x1440.

Google news

Η ColorPro VP2776 όμως δεν είναι μία απλή οθόνη. Το ColorPro Wheel που διαθέτει μπορεί όχι μόνο να προσαρμόσει εύκολα τις ρυθμίσεις οθόνης, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένας πολύ εύχρηστος, clickable, περιστροφικός διακόπτης τηλεχειρισμού, συμβατός με software όπως, Adobe Creative Suite και Capture One.

Geekmaxi Many GEOs banner

Σχεδίαση και χειρισμός

Η VP2776 φέρει απλή σχεδίαση με βάση και κατακόρυφο στήριγμα όρθιας θέσης εξ΄ ολοκλήρου κατασκευασμένα από μέταλλο. Η συνολική του ευελιξία είναι μοναδική, αφού επιτρέπει ρύθμιση ύψους 130 mm, περιστροφή 120ο, κλίση -3ο / +21ο και στροφή -90ο / +90ο. Η εργονομία όμως της ColorPro VP2776 δεν περιορίζεται μόνο στη βάση της. Στο πίσω μέρος της οθόνης βρίσκεται μία λωρίδα φωτός LED, έτσι ώστε αν τοποθετηθεί μπροστά από ένα λευκό τοίχο να βοηθά στη μείωση της αντανάκλασης, όταν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό. Αντίθετα, αν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον με έντονο φωτισμό, η ViewSonic έχει φροντίσει να συμπεριλάβει ένα απλό, αναδιπλούμενο, αποτελεσματικό κάλυμμα, το οποίο προσαρμόζεται εύκολα στην οθόνη με τη βοήθεια ενσωματωμένων μαγνητών.


Το αστεράκι της VP2776 είναι το ColorPro Wheel, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλοήγηση στις ρυθμίσεις OSD και στις ρυθμίσεις μενού της οθόνης. Ακόμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις στις εφαρμογές Adobe Creative Suite και Capture One. Το ColorPro Wheel μπορεί επίσης να βοηθήσει και στη βαθμονόμηση της ίδιας της οθόνης. Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας χρώματος λειτουργεί ως τυπικός βαθμονομητής οθόνης. Έτσι, ακουμπώντας απλά το ColorPro Wheel στην επιφάνεια της οθόνης μπορεί να ανιχνεύσει την ακρίβεια χρώματος.

Απόδοση

Η εγγενής ανάλυση 2560 x 1440 παράγει γραμμές εργαλείων και εικονίδια βέλτιστου μεγέθους σε μία οθόνη 27 ιντσών χωρίς να απαιτείται scaling, ενώ ο μικρότερος συνολικός αριθμός pixel κάνει πολύ πιο εύκολη την ομαλή λειτουργία της κάρτας γραφικών. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά βέβαια για μία τέτοιου τύπου οθόνη είναι η χρωματική ακρίβεια, η φωτεινότητα, η ζωντάνια και η αντίθεση στα οποία η VP2776 υπερέχει. Βάλτε την οθόνη στην προκαθορισμένη ρύθμιση DCI-P3 και τα χρώματα θα αρχίσουν να “κελαηδάνε”. Εάν μάλιστα αυξήσετε έως και 100% τη μέγιστη φωτεινότητα 400 cd/m2 η εικόνα γίνεται εύκολα ορατή ακόμα και κάτω από τον πιο σκληρό περιβαλλοντικό φωτισμό.

Συμπέρασμα

Η ViewSonic ColorPro VP2776 είναι απλά η καλύτερη οθόνη για creators που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η χρωματική της ακρίβεια είναι τέλεια, ενώ η κάλυψη χρωματικού χώρου είναι επίσης εξαιρετική (αν και εφόσον δεν εργάζεστε σε Adobe RGB). Είναι λίγο κρίμα που για να έχετε καλύτερη ομοιομορφία χρώματος θα πρέπει να ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο τη λειτουργία Uniformity Correction, αλλά μόλις αυτή ενεργοποιηθεί θα ανακαλύψετε ότι η ColorPro VP2776 υπερέχει και σε αυτές τις μετρήσεις απόδοσης. Εκτιμήσαμε επίσης τις ιδιαίτερες προσθήκες της οθόνης που περιλαμβάνουν USB-C με Power Delivery, τον καινοτόμο, ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό περιβάλλοντος για μείωση της καταπόνησης των ματιών, το κομψό, μαγνητικό κάλυμμα και το υπέροχα ευέλικτο ColorPro Wheel.

Για τους επαγγελματίες δημιουργούς που απαιτούν την καλύτερη ποιότητα εικόνας και που θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμες τις εξτρά δυνατότητες της οθόνης, η VP2776 είναι το απόλυτο valueformoney. Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μέγεθος οθόνης

27 ίντσες

Ανάλυση

2560 x 1440

Τύπος panel

IPS

Αναλογία διαστάσεων 16:9 (Widescreen)
Ρυθμός ανανέωσης 165 Hz
Χρόνος απόκρισης 3 ms
Φωτεινότητα 400 cd/m2
Αναλογία αντίθεσης

1000:1

Χρώματα 1,07 δις
Πυκνότητα pixel 109 ppi
Panel bit depth 10-bit
Κάλυψη χρωματικών χώρων

100% sRGB, 100% Rec 709, 98% DCI-P3

Θύρες

HDMI x2, USB-C (DP Alt Mode), DisplayPort


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram