Έρχονται τα κινητά με αισθητήρα micro four thirds στην κάμερα

Μοίρασε την γνώση...

Ο κόσμος των φωτογραφικών smartphone εξελίσσεται συνεχώς, με τους κατασκευαστές να αναζητούν πάντα νέους τρόπους για να διευρύνουν τα όρια του εφικτού. Η τελευταία πληροφορία από το Digital Chat Station δείχνει ότι οι κατασκευαστές smartphone διερευνούν τώρα τη χρήση των αισθητήρων σε φορμά M43, δηλαδή το γνωστό μας micro four thirds!

banner

Το φορμά M43 υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στη χρήση στις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές. Το φορμά αυτό είναι δημοφιλές στους λάτρεις και τους επαγγελματίες που αναζητούν μια συμπαγή, αλλά υψηλής ποιότητας φωτογραφική μηχανή. Το φορμά M43 προσφέρει μέγεθος αισθητήρα περίπου 17,3 × 13 mm, το οποίο είναι μεγαλύτερο από τους αισθητήρες που συνήθως βρίσκονται στα smartphones. Αυτό το μεγαλύτερο μέγεθος αισθητήρα επιτρέπει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Διαφήμιση

Ο αισθητήρας Sony IMX989 είναι ένας αισθητήρας 1 ιντσών που έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε smartphones, συμπεριλαμβανομένου του Xiaomi 12S Ultra. Αυτός ο αισθητήρας προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, αλλά σίγουρα και αυτός δεν μπορεί να συγκριθεί με έναν καλό M43 αισθητήρα.

Google news

Φυσικά η χρήση των αισθητήρων αυτών βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των δοκιμών και δεν υπάρχει κάποιος κατασκευαστής που να έχει δηλώσει ανοικτά την πρόθεσή του να τους χρησιμοποιήσει. Πάντως αν αυτή η πληροφορία επαληθευτεί περιμένουμε να δούμε πραγματικά φωτογραφικά αριστουργήματα από τα κινητά επόμενης γενιάς.

Cubot WW Geekmaxi Many GEOs

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram