Η εταιρεία εγκεφαλικών τσιπ του Ελον Μασκ πήρε έγκριση για την πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους

Μοίρασε την γνώση...

Άδεια διενέργειας για την πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους έλαβε από τον αρμόδιο ρυθμιστικό φορέα των ΗΠΑ η Νeuralink, η εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων του Ελον Μασκ.
Η έγκριση από τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ σηματοδοτεί σπουδαίο ορόσημο για την εταιρεία.
«Με ενθουσιασμό γνωστοποιούμε πως λάβαμε την έγκριση του FDA για τη διεξαγωγή της πρώτης κλινικής μελέτης σε ανθρώπους», ανακοίνωσε μέσω Twitter η Neuralink, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «ένα σημαντικό βήμα, που θα επιτρέψει μια μέρα στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους».Η εταιρεία εγκεφαλικών τσιπ του Ελον Μασκ πήρε έγκριση για την πρώτη δοκιμή σε ανθρώπουςΗ εταιρεία έχει αναπτύξει μια συσκευή που εμφυτεύεται ρομποτικά στον εγκέφαλο, αποκωδικοποιώντας την εγκεφαλική δραστηριότητα και συνδέοντάς τη με υπολογιστές. Εως σήμερα, η Neuralink πραγματοποιούσε έρευνα μόνο σε ζώα.
Ποια είναι η Neuralink
Η Neuralink, που ιδρύθηκε το 2016 με έδρες το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια και το Οστιν του Τέξας, διαθέτει πάνω από 400 υπαλλήλους.
Αναπτύσσει μια διασύνδεση, η οποία μπορεί να εμφυτευτεί στον εγκέφαλο χειρουργικά, με στόχο την ιατρική εφαρμογή τους για τη θεραπεία έως σήμερα ανίατων περιπτώσεων.
Η διασύνδεση αυτή βασίζεται σε συσκευή της Neuralink με τσιπ, που επεξεργάζεται και μεταδίδει νευρικά σήματα, που θα μπορούσαν να μεταδοθούν σε συσκευές όπως ένας υπολογιστής ή ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο. Η εταιρεία ελπίζει τώρα πως ένα άτομο θα μπορούσε να ελέγξει ένα ποντίκι, ένα πληκτρολόγιο, ή άλλες λειτουργίες ενός υπολογιστή, όπως μηνύματα κειμένου, μέσω της σκέψης του.
Βασικός στόχος είναι η ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού εμφυτεύματος στον εγκέφαλο, που, με τις κατάλληλες προσαρμογές κάθε φορά, θα επιτρέπει διάφορες ιατρικές πρωτιές, όπως το να περπατήσουν και να επικοινωνήσουν ξανά άνθρωποι με παραπληγίες, να επαναφέρει το «φως» σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης, αλλά και να θεραπεύσει ανθρώπους με άνοια, Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.
Το πρώτο προϊόν που θα δημιουργήσει η Νeuralink θα επιτρέψει σε κάποιον με παράλυση να χρησιμοποιήσει ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με το μυαλό του, και μάλιστα γρηγορότερα από κάποιον που χρησιμοποιεί τον αντίχειρά του», δήλωσε πέρυσι τον Απρίλιο ο Ελον Μασκ.
Στους μακροπρόθεσμους στόχους της είναι να συνδυάσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με την τεχνητή νοημοσύνη.
Σημειώνεται πως η ανταγωνιστική εταιρεία, Synchron, φαίνεται να προηγείται στις εξελίξεις, καθώς εμφύτευσε ήδη, τον Ιούλιο, ένα τσιπάκι σε ασθενή στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά, ενώ το είχε δοκιμάσει και σε τέσσερις ανθρώπους στην Αυστραλία.

banner

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram