Η Google μετατρέπει τα Android smartphones σε dash cam

Μοίρασε την γνώση...

Οι dash cams είναι εξαιρετικά χρήσιμες καθώς μπορούν εξασφαλίσουν πολύτιμες πληροφορίες σε περίπτωση ατυχήματος. Τα βίντεο που έχουν καταγραφεί από τέτοιες κάμερες γίνονται συχνά viral. Φαίνεται ότι η Google θέλει να παρέχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους κάμερες, σε οποιονδήποτε έχει Android smartphone.
Η Google έχει διαθέσει, ενδεχομένως κατά λάθος, μια εσωτερική beta έκδοση της εφαρμογής Personal Safety (έκδοση 2023.04.27.532191641.8-dogfood) και το 9to5Google σκάλισε το app, εντόπισε και ενεργοποίησε μια λειτουργία dash cam.
Αυτή η λειτουργία μετατρέπει το Android smartphone σε dash cam και επιτρέπει την καταγραφή βίντεο με προαιρετική εγγραφή ήχου, ενώ παρέχει πρόσβαση στο περιεχόμενο που ήδη έχει καταγραφεί και αποθηκευτεί στη συσκευή.Google Pixel 7a Hands-On Teardown VideosΕπιπλέον, το τηλέφωνο μπορεί να ξεκινά αυτόματα την εγγραφή όταν συνδέεται σε μια συγκεκριμένη συσκευή Bluetooth, για παράδειγμα το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στις υπόλοιπες λειτουργίες του τηλεφώνου ή να κλειδώσει τη συσκευή, χωρίς να γίνει διακοπή της εγγραφής.
Η λειτουργία dash cam στα Android smartphone επιτρέπει την εγγραφή έως και 24 ωρών βίντεο με το μέγεθος αρχείου να υπολογίζεται στα 30MB ανά λεπτό, δηλαδή κάθε βίντεο μπορεί να έχει μέγεθος έως και 42GB. Τα καταγεγραμμένα βίντεο διαγράφονται αυτόματα μετά από τρεις ημέρες, αν και πιθανότατα μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα αποθηκευτικά μέσα ή online υπηρεσίες backup.
Δυστυχώς, προς το παρόν, η λειτουργία δεν χρησιμοποιεί ultra wide κάμερες. Οι ειδικές dash cam έχουν συνήθως πάνω από 120° FOV. Ενδεχομένως, η Google να προσθέσει σχετική συμβατότητα σε μελλοντική ενημέρωση. Όπως και να έχει, φαίνεται πώς η λειτουργία είναι σχεδόν έτοιμη και σύντομα θα είναι διαθέσιμη, τουλάχιστον στα Pixel smartphone.

banner

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram