Η Google θα πληρώσει εκατομμύρια στη Sonos για παραβίαση πατέντας

Μοίρασε την γνώση...

Δικαστήριο των ΗΠΑ διέταξε την Google να προβεί σε άμεση αποζημίωση της Sonos ύψους $32.5 εκατομμυρίων, για παραβίαση της πατέντας της δεύτερης για έξυπνα ηχεία. Συγκεκριμένα, ο δικαστής βρήκε πως τα smart speakers και τα media players της Google παραβίαζαν τη μία από τις δύο πατέντες της Sonos για τις οποίες είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη η εταιρία.
Η νομική μάχη είχε ξεκινήσει το 2020, όταν η Sonos κατηγόρησε την Google πως αντέγραψε την πατενταρισμένη ακουστική τεχνολογία πολλαπλών δωματίων, μετά τη συνεργασία των εταιριών το 2013.Είμαστε ευγνώμονες για το χρόνο και την υπευθυνότητα των ενόρκων οι οποίοι στήριξαν την εγκυρότητα των πατεντών μας και αναγνώρισαν την αξία των εφευρέσεων της Sonos. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ξανά πως η Google παραβιάζει κατ’ επανάληψη τις πατέντες μας, αφού η International Trade Commission την έχει ήδη καταδικάσει για πέντε ακόμα πατέντες της Sonos. Συνολικά, θεωρούμε πως η Google παραβιάζει περισσότερες από 200 πατέντες της Sonos και η σημερινή αποζημίωση δείχνει την αξία της πνευματικής μας ιδιοκτησίας. Ο στόχος μας παραμένει να πληρώσει η Google τα νόμιμα για τις εφευρέσεις της Sonos τις οποίες έχει οικειοποιηθεί. – Eddie Lazarus, CFO Sonos.
Ωστόσο ο δικαστής William Aslup εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του που η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο και δεν μπόρεσαν οι δύο εταιρίες να λύσουν το θέμα με εξωδικαστικό συμβιβασμό. Σημείωσε επίσης πως ήταν τόσες πολλές οι τεχνικές λεπτομέρειες που έπρεπε να ελέγχει τους ενόρκους για να μην τους πάρει ο ύπνος.

banner

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram