iPhone: Υπάρχει λόγος που η μπαταρία πέφτει μετά από κάθε update

Μοίρασε την γνώση...

Σχεδόν κάθε φορά που η Apple κυκλοφορεί μια ενημερωμένη έκδοση του iOS, οι χρήστες αμέσως εκφράζουν παράπονα σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής τους που φαίνεται να είναι ξαφνικά αισθητά χειρότερη. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και μετά το πρόσφατο iOS 16.5 που έφτασε στα iPhones πριν μερικά εικοσιτετράωρα. Συγκεκριμένα, η αναβάθμιση βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών χρηστών που συνειδητοποίησαν ότι η μπαταρία τους δεν κρατούσε όσο είχαν συνηθίσει και έσπευσαν να επισημάνουν το ζήτημα στην υποστήριξη της Apple στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.iPhone: Υπάρχει λόγος που η μπαταρία πέφτει μετά από κάθε updateΤι συμβαίνει, λοιπόν, με τη μπαταρία στα iPhone μετά το iOS 16.5; Υπάρχει κάποιο διαδεδομένο θέμα;
Η απάντηση είναι σύνθετη, αφού…εξαρτάται! Σε μια σπάνια δήλωση, η Apple είχε μιλήσει για το συμβαίνει, λίγο μετά το iOS 15.4 πέρυσι. Τότε η εταιρία είχε επιβεβαιώσει πως όντως η μπαταριά αδειάζει γρηγορότερα μετά από τα updates, όμως υπάρχει λόγος.
Όχι, η Apple δεν την μειώνει επίτηδες (πλέον), όπως είχε ανακαλυφθεί ότι έκανε με το τεράστιο “Batterygate” σκάνδαλο που έφτασε στα δικαστήρια. Αντίθετα, όπως είχε ξεκαθαρίσει η εταιρία, το φαινόμενο οφείλεται στις διάφορες παρασκηνιακές λειτουργίες που πραγματοποιεί το λειτουργικό σύστημα μετά την κάθε ενημέρωση. Συγκεκριμένα, τρέχουν για μια φορά ορισμένες ειδικές διεργασίες από τη βελτιστοποίηση των αποθηκευμένων αρχείων μέχρι την εκτέλεση νέων αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για τη βιβλιοθήκη των φωτογραφιών σας, για να παραμένει η συσκευή γρήγορη και αποτελεσματική. Όλα αυτά τρώνε τη μπαταρία αμέσως μετά την αναβάθμιση μέχρι να ολοκληρωθούν.
Επιπροσθέτως, η διαχείριση της μπαταρίας δεν είναι απλή υπόθεση για τα smartphones και γίνεται με πολύπλοκους αλγορίθμους που απαιτούν μερικούς κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης για να βρουν ξανά το ρυθμό τους, μετά το νέο ξεκίνημα που επιβάλει το update.
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τη σχετικά ανάρτηση, στην οποία ο τεχνολογικός γίγαντας υποστηρίζει ότι το γρηγορότερο άδειασμα της μπαταρίας μετά τις ενημερώσεις τυπικά επιλύεται μέσα σε ένα παράθυρο 48 ωρών.

banner

J@Q
19 Μαρ 2022
@jawadaq
Απάντηση στους χρήστες @laceup524 @Apple και @AppleSupport
Yes it’s draining fast after iOS #ios15.4 update #Apple

Apple Support
@AppleSupport
Thanks for reaching out! We’ll be happy to help. It’s normal for your apps and features to need to adjust up to 48 hours after an update.
Let’s have you reach out to us in a DM if this is still an issue after that time so we can help you look into this further.

Google news

Ας επιστρέψουμε, λοιπόν, στο iOS 16.5. Έχει θέμα η συσκευή σας μετά την αναβάθμιση; Αν μόλις ενημερώσατε το iPhone σας και παρατηρήσετε ότι η μπαταρία δεν κρατάει το ίδιο πολύ, μην πανικοβάλλεστε. Συνεχίστε να το χρησιμοποιείτε όπως θα κάνατε συνήθως για μερικές ημέρες. Στη συνέχεια, αν μετά από τουλάχιστον 48 ώρες η μπαταρία σας συνεχίζει να εξαντλείται ταχύτερα, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη της Apple, αφού όντως ενδέχεται να έχει προκληθεί κάποιο θέμα.

Atlas VPN Redmagic WW

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram