Οι PlayStation κονσόλες έχουν τεράστιο προβάδισμα έναντι των Xbox στην Ευρώπη

Μοίρασε την γνώση...

Σύμφωνα με διάφορες πηγές που περιλαμβάνουν και ανεπίσημες εκτιμήσεις, όπως το VGChartz, η διαφορά στις πωλήσεις των PlayStation και των Xbox κονσολών παγκοσμίως είναι περίπου 2 προς 1. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι το PS4 έχει πουλήσει περίπου 117 εκατομμύρια, ενώ το Xbox One εκτιμάται ότι έχει πουλήσει περίπου 51 εκατομμύρια. Από την άλλη, οι πωλήσεις του PlayStation 5 έχουν ξεπεράσει τα 36 εκατομμύρια, ενώ τα Xbox Series X|S τα πάνε πολύ καλύτερα σε αυτή τη γενιά, με την αναλογία να είναι μικρότερη από 2 προς 1, αφού εκτιμάται ότι έχουν πουλήσεις περίπου 21 εκατομμύρια.
Ωστόσο, παρά την καλύτερη πορεία των συστημάτων νέας γενιάς της Microsoft, το χάσμα στην Ευρώπη παραμένει πολύ μεγάλο, σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία που ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει την εξαγορά της Activision Blizzard από τον αμερικανικό κολοσσό, αφού θα πάρει μέτρα για τις ανησυχίες της Ένωσης σχετικά με την αγορά του cloud gaming.Οι PlayStation κονσόλες έχουν τεράστιο προβάδισμα έναντι των Xbox στην ΕυρώπηΣτην επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία για να αξιολογήσει το αν θα δώσει το πράσινο φως είχε πρόσβαση σε δεδομένα που η Microsoft δεν δημοσιοποιεί ευρέως, υπάρχουν, λοιπόν, μερικές πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ειδικότερα, η επιτροπή, μεταξύ άλλων τόνισε:
Η Microsoft δεν θα είχε κανένα κίνητρο να αρνηθεί να διανείμει τα παιχνίδια της Activision στη Sony, η οποία είναι ο κορυφαίος διανομέας παιχνιδιών για κονσόλες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (“ΕΟΧ”), όπου υπάρχουν τέσσερις κονσόλες Sony PlayStation για κάθε κονσόλα Microsoft Xbox που αγοράζουν οι gamers. Πράγματι, η Microsoft θα είχε ισχυρά κίνητρα να συνεχίσει να διανέμει τα παιχνίδια της Activision μέσω μιας συσκευής τόσο δημοφιλούς όσο το PlayStation της Sony.
Όπως φαίνεται, λοιπόν, στις χώρες της Ευρώπης, για κάθε 1 Xbox υπάρχουν 4 PlayStation κονσόλες, κάτι που δείχνει πως η Sony εξακολουθεί να έχει τεράστιο προβάδισμα στην εν λόγω αγορά. Αν και δε διευκρινίζεται, στην Ελλάδα, η διαφορά δεν αποκλείεται να είναι ίσως και ακόμη μεγαλύτερη.

banner

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram