Τα iPhone θα μαθαίνουν τη φωνή σου και θα μιλούν σαν εσένα

Μοίρασε την γνώση...

Η Apple ανακοίνωσε αρκετά νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που θα κάνουν ντεμπούτο στα iPhone και άλλες συσκευές της εταιρείας αργότερα φέτος. Ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι το Personal Voice, που χρησιμοποιεί μια συνθετική έκδοση της φωνής του χρήστη για προφορικές συνομιλίες.
Το Personal Voice θα είναι εύκολο να ρυθμιστεί, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι ο χρήστης να διαβάσει ένα τυχαίο σύνολο από προτροπές κειμένου για περίπου 15 λεπτά, ώστε το σύστημα να μάθει τη φωνή του.
Στη συνέχεια, με τη λειτουργία Live Speech για iPhone, iPad και Mac, ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογεί αυτό που θέλει να πει και η συσκευή θα το εκφωνήσει κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων και κλήσεων FaceTime, και τα λοιπά.Personal Voice iPhone iPad MacΤο Personal Voice στοχεύει να βοηθήσει άτομα με μειωμένη ικανότητα ομιλίας ή άτομα που δεν μπορούν να μιλήσουν, να επικοινωνούν μέσω φωνής. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν μπορεί να παρέχει φωνητικό δείγμα, το Live Speech μπορεί να χρησιμοποιήσει μία προεγκατεστημένη φωνή.
Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύει φράσεις και λέξεις που χρησιμοποιεί συχνά, για πιο γρήγορη σύνταξη προτάσεων. Το Personal Voice είναι ένα ισχυρό χαρακτηριστικό προσβασιμότητας και παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα που γνωρίζουν ότι θα χάσουν την ικανότητα της ομιλίας να διατηρήσουν τη φωνή τους ψηφιακά και να μιλούν με αυτή, ακόμη και μετά από αυτό το γεγονός.
Ο Philip Green, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και υποστηρικτής της ALS στη μη κερδοσκοπική οργάνωση Team Gleason, έχει βιώσει σημαντικές αλλαγές στη φωνή του από τότε που έλαβε τη διάγνωση της ALS το 2018. Ένα άτομο λοιπόν που γνωρίζει ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορεί να μιλήσει σωστά ή καθόλου σχολιάζει:
“Στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μπορείς να επικοινωνείς με τους φίλους και την οικογένειά σου. Αν μπορείς να τους πεις ότι τους αγαπάς, με μια φωνή που ακούγεται σαν εσένα, κάνει όλη τη διαφορά.”
Η Apple παρουσίασε επίσης προεπισκόπηση χαρακτηριστικών λογισμικού για τη γνωστική προσβασιμότητα, την όραση, την ακοή, και την κινητικότητα. Το Assistive Access διασπά τις εφαρμογές στα βασικά τους χαρακτηριστικά για να τις κάνει πιο εύχρηστες.
Εστιάζοντας σε εφαρμογές όπως το τηλέφωνο, το FaceTime, τα μηνύματα, την κάμερα, τις φωτογραφίες και τη μουσική, το Assistive Access προσφέρει μια ξεχωριστή διεπαφή με κουμπιά υψηλής αντίθεσης και μεγάλες ετικέτες κειμένου.
Μια άλλη χρήσιμη προσθήκη είναι το Point and Speak για την εφαρμογή Magnifier, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους χρήστες με προβλήματα όρασης να αλληλεπιδρούν με φυσικά αντικείμενα που έχουν αρκετές ετικέτες κειμένου.
Η Sarah Herrlinger, ανώτερη διευθύντρια της Apple για την Παγκόσμια Πολιτική και Πρωτοβουλίες Προσβασιμότητας, δήλωσε ότι τα νέα χαρακτηριστικά σχεδιάστηκαν με ανατροφοδότηση από τα μέλη των κοινοτήτων ατόμων με αναπηρία, για να υποστηρίξουν ένα διαφορετικό σύνολο χρηστών και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συνδεθούν με νέους τρόπους.

banner

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram