Το M3 Pro chipset της Apple θα μπορούσε να διαθέτει 12πυρηνο CPU

Μοίρασε την γνώση...

Η Apple δοκιμάζει ένα M3 chipset με 12πύρηνο επεξεργαστή και GPU 18 πυρήνων, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.
Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, ο Gurman αναφέρει ότι μια πηγή του, του έστειλε αρχεία καταγραφής προγραμματιστών του App Store που δείχνουν το chip να τρέχει σε ένα MacBook Pro που δεν έχει ανακοινωθεί, κα το οποίο τρέχει το macOS 14. Ο δημοσιογράφος εικάζει ότι η παραλλαγή M3 που δοκιμάζει η Apple είναι η βασική έκδοση του M3 Pro που η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το επόμενο έτος.Ειδικότερα, η σειρά υπολογιστών Mac με M3 SoC αναμένεται να εκμεταλλευτεί την επερχόμενη κατασκευαστική μέθοδο των 3nm της TSMC. Η μετάβαση από τα 5nm στα 3nm φαίνεται να εξηγεί την αύξηση της πυκνότητας των πυρήνων που οδηγεί φυσικά και σε αύξηση των επιδόσεων χωρίς -θεωρητικά- μεγαλύτερη κατανάλωση. Τα M1 Pro και M2 Pro chipset διαθέτουν επεξεργαστές οκτώ και 10 πυρήνων, μαζί με GPU 14 και 16 πυρήνων. Με άλλα λόγια, το M3 Pro φέρεται να διαθέτει 50% περισσότερους CPU πυρήνες από τον προκάτοχό του πρώτης γενιάς. Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple έχει προχωρήσει σε ισομερή κατανομή μεταξύ πυρήνων υψηλής απόδοσης και πυρήνων αποδοτικότητας στο νέο chipset. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμα ότι το M3 chipset εντοπίστηκε διαμορφωμένο με 36GB RAM. Ενημερωτικά, το M2 Pro είναι διαθέσιμο σε συστήματα με 16GB μνήμης και οι χρήστες μπορούν να προμηθευτούν έκδοση που να διαθέτει έως και 32GB RAM.
Φυσικά, πριν η Apple ανακοινώσει το M3 Pro, πρέπει πρώτα να κυκλοφορήσει το βασικό M3 chipset. “Η πεποίθησή μου είναι ότι τα πρώτα Mac με M3 SoC θα αρχίσουν να καταφθάνουν προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους”, σημειώνει ο Gurman. Εν τω μεταξύ, η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το νεότερο Mac της, το φημολογούμενο εδώ και καιρό MacBook Air 15 ιντσών, στο WWDC 2023 τον επόμενο μήνα το οποίο θα ενσωματώνει κάποιο SoC που θα ανήκει στην οικογένεια M2.

banner

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram