Βάλε τέλος στον κωδικό στο Google λογαριασμό σου – Η διαδικασία αναλυτικά

Μοίρασε την γνώση...

Τα passwords είναι αναγκαίο κακό. Είτε θα είναι πολύ απλός για να τον θυμάσαι εύκολα, ή σύνθετος για μεγαλύτερη ασφάλεια, ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση απαιτείται και ένας password manager. Όπως όλοι γνωρίζουμε, μέχρι σήμερα ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσεις τον λογαριασμό σου ήταν το password μαζί με 2fa. Αλλά πλέον η Google προσφέρει και μια άλλη επιλογή. Το passkey, ή αλλιώς στα Ελληνικά, κλειδί ασφαλείας.
Το κλειδί ασφαλείας, passkey είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το PIN ή όποια άλλη βιομετρική μέθοδο ταυτοποίησης έχεις ρυθμίσει στη συσκευή σου. Το passkey αποθηκεύεται μόνο στη συσκευή σου, όχι στο cloud κάνοντάς τα απίστευτα ασφαλή.
Ποιες είναι οι απαιτήσεις;
Η δημιουργία passkeys είναι εφικτή σε ένα laptop ή ένα desktop που τρέχει τουλάχιστον Windows 10 και άνω ή macOS Ventura και να είναι εγκατεστημένος ο Chrome 109, Safari 16 ή Edge 109. Αν θέλεις να ρυθμίσεις ένα passkey στο κινητό ή σε tablet, θα πρέπει να τρέχει Android 9 και άνω ή iOS 16 και άνω. Θα πρέπει επίσης να είναι ενεργοποιημένο το screen lock, ενώ αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου για να συνδεθείς σε άλλη συσκευή, όπως το laptop χρειάζεται και το Bluetooth.
Ρύθμιση των Passkeys
Αρχικά, ο χρήστης καλείται να μεταβεί σε αυτή τη σελίδα. Αν έχεις ένα Android smartphone στο οποίο είναι ήδη συνδεδεμένος ένας λογαριασμός Google, ίσως να έχει εγγραφεί αυτόματα ένα passkey. Θα σου το πει η Google σε αυτή τη σελίδα και ειδικότερα στην ενότητα κλειδιά πρόσβασης που δημιουργήθηκαν αυτόματα.googleΑν δεν αναφέρεται η συσκευή σου, μπορείς να πιέσεις στο Δημιουργία κλειδιού πρόσβασης, όπου θα σου επιτρέψει να χρησιμοποιήσεις είτε τη συσκευή που χρησιμοποιείς αυτή τη στιγμή, ή θα σου πει να επιλέξεις μια άλλη συσκευή, δίνοντάς σου ένα QR κωδικό για να τον σκανάρεις με την κάμερα του κινητού sου. Στις περιπτώσεις iPhone, θα σου ζητήσει να ενεργοποιήσεις το iCloud Keychain.
Αν χάσεις ή πουλήσεις μια συσκευή;
Μπορείς να αφαιρέσεις τη συσκευή σου από τη λίστα των passkeys. Πηγαίνουμε εδώ και στη συνέχεια επιλέγουμε την ενότητα Ασφάλεια και εκεί που γράφει Πως μπορείτε να συνδέεστε στο Google, στα Κλειδιά πρόσβασης μπορείς να διαγράψεις εκείνα που δεν θέλεις. Αν όμως το passkey έχει αυτόματα δημιουργηθεί από την Google, δεν μπορεί να διαγραφεί, αντίθετα θα πρέπει να αποσυνδέσεις τη συσκευή από τον λογαριασμό σου. Στην ενότητα οι συσκευές σας, μπορείς να αποσυνδέσεις όποια συσκευή θέλεις.

banner

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram