Αυτοί είναι οι πολυτιμότεροι κατασκευαστές κινητών στον κόσμο

Μοίρασε την γνώση...

Δεν είναι μυστικό ότι η παραγωγή smartphones αποφέρει πολλά εκατομμύρια δολάρια.
Ο κόσμος γνώρισε μια μεταμορφωτική επανάσταση τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η οπόια κατάφερε να ενσωματώσει απρόσκοπτα την τεχνολογία στην καθημερινή μας ζωή. Οι περισσότεροι από εμάς είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακριβά για ένα τηλέφωνο, το οποίο μας προσφέρει όχι μόνο για επικοινωνία, αλλά και κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία και διάφορες άλλες λειτουργίες. Οι εταιρείες smartphone είναι από τις πλουσιότερες εταιρείες στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι πωλούνται πάνω από ένα δισεκατομμύριο τηλέφωνα κάθε χρόνο.
Ας δούμε τις 8 πλουσιότερες εταιρείες smartphone στον κόσμο, από άποψη καθαρής αξίας.

banner

Αξία: 1.5 δισ. δολάρια.
Η Oppo Electronics Corp, η οποία ιδρύθηκε το 2004, είναι μια κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και κινητής επικοινωνίας που έχει καθιερώσει τα smartphone της σε πολλές χώρες. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από κινητά για να καλύψει τις διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες των χρηστών. Η Oppo είναι γνωστή για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά, τα κομψά σχέδια και τις δυνατότητες της κάμερας. Τα smartphone Oppo είναι γνωστά για την έμφαση που δίνουν στην τεχνολογία της κάμερας και τις δυνατότητες φωτογραφίας. Συνήθως λειτουργούν με το ColorOS, ένα προσαρμοσμένο περιβάλλον χρήστη που βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android. Η εταιρεία Oppo αξίζει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξία: 11.8 δισ. δολάρια.
Η Lenovo Group Limited είναι μια κινεζική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας που έχει αφήσει το στίγμα της στη βιομηχανία των smartphone. Η Lenovo εισήλθε στην αγορά των κινητών τηλεφώνων το 2012 και έκτοτε έχει αναπτύξει διαφορετικές σειρές smartphone για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών. Τα smartphone της Lenovo είναι γνωστά για την αξιόπιστη απόδοση, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και την ανταγωνιστική τους τιμή. Το 2014, αγόρασε τη Motorola Mobility, επεκτείνοντας τα προϊόντα και το παγκόσμιο αποτύπωμά της. Μεταξύ των πιο δημοφιλών σειρών και μοντέλων smartphone Lenovo στην αγορά είναι η σειρά Lenovo Moto G και το Lenovo Legion Phone. Η αξία της εταιρείας είναι 11,84 δισεκατομμύρια δολάρια.

Google news

Αξία: 15.64 δισ. δολάρια.
Η LG Electronics Inc., μια εταιρεία της Νότιας Κορέας, έχει ισχυρή παρουσία στην αγορά των smartphone. Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά επιτυχημένα μοντέλα smartphone, αν και αντιμετωπίζουν έντονο ανταγωνισμό από άλλους κατασκευαστές. Τα smartphone της LG έχουν κερδίσει την αναγνώριση για τα μοναδικά τους σχέδια, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και τις οθόνες υψηλής ποιότητας. Ορισμένες αξιόλογες σειρές και μοντέλα smartphone LG στην αγορά της σειράς LG Wing, LG Velvet και LG V.

Banggood WW Gshopper Many GEOs

Αξία: 37.76 δισ. δολάρια.
Η Xiaomi Corporation είναι μια κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών που έχει γνωρίσει ταχεία ανάπτυξη στον κλάδο των smartphone. Έχει κερδίσει σημαντική δημοτικότητα στην αγορά των κινητών, καθώς προσφέρει συσκευές πλούσιες σε χαρακτηριστικά σε ανταγωνιστικές τιμές. Τα smartphone Xiaomi είναι γνωστά για την υπόσχεσή τους σε σχέση ποιότητας-τιμής, η οποία συνδυάζει καινοτόμα χαρακτηριστικά, κομψή αισθητική και χαμηλές τιμές. Προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα smartphone με ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά σε προσιτές τιμές, καθιστώντας τα δημοφιλή σε αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή μοντέλα smartphone Xiaomi, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της σειράς Xiaomi Mi, της σειράς Redmi και της Poco.

Αξία: 122.03 δισ. δολάρια.
Η Sony Corporation είναι ένας ιαπωνικός πολυεθνικός όμιλος που κατασκευάζει smartphone με την επωνυμία Xperia. Η είσοδος της Sony στην αγορά των smartphone ξεκίνησε το 2010 με την κυκλοφορία της σειράς Xperia, η οποία έκτοτε έγινε η κύρια σειρά smartphone της. Τα smartphone Sony Xperia είναι γνωστά για τα κομψά σχέδια, τις οθόνες υψηλής ποιότητας και τις προηγμένες τεχνολογίες κάμερας. Μερικά αξιοσημείωτα μοντέλα από τη σειρά Xperia περιλαμβάνουν τη σειρά Xperia 1 και τη σειρά Xperia L. Η Sony έχει καθαρή αξία 122,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Αξία: 154.18 δισ. δολάρια.
Η Huawei Technologies Co. Ltd., μια κινεζική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, έχει κερδίσει εξέχουσα θέση στην αγορά των smartphone από το 2009. Έχουν ισχυρή παρουσία στην Κίνα, ενώ έχουν επεκτείνει την εμβέλειά τους και σε άλλες χώρες παγκοσμίως. Ορισμένες αξιόλογες σειρές και μοντέλα της Huawei περιλαμβάνουν τη σειρά Huawei Mate και τη σειρά Huawei P. Τα μοντέλα smartphone της Huawei τροφοδοτούνται από το λειτουργικό της σύστημα που ονομάζεται HarmonyOS. Η εταιρεία έχει καθαρή περιουσία 154,18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξία: 341.35 δισ. δολάρια.
Η Samsung Electronics είναι μια νοτιοκορεάτικη εταιρεία γνωστή για τη μεγάλη γκάμα smartphone της, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς σειράς Galaxy. Η Samsung κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως και υπήρξε ισχυρός ανταγωνιστής της Apple όσον αφορά τις πωλήσεις τηλεφώνων. Η κορυφαία σειρά smartphone της Samsung είναι η σειρά Samsung Galaxy. Τα smartphone Galaxy είναι γνωστά για την τεχνολογία αιχμής, την ισχυρή απόδοση και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους. Μερικά από τα μοντέλα που έχει κατασκευάσει η Samsung περιλαμβάνουν τα Galaxy S10, Galaxy S20 και το πιο πρόσφατο Galaxy S21.

Αξία: 2.5 τρισ. δολάρια.
Η Apple Inc. είναι μια πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που εισήλθε στην αγορά των smartphone το 2007 με την κυκλοφορία του iPhone. Το iPhone έφερε επανάσταση στη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων με τον καινοτόμο σχεδιασμό, τη διεπαφή οθόνης αφής και τις προηγμένες δυνατότητές του. Συνδύασε επίσης τις δυνατότητες ενός κινητού τηλεφώνου, ενός iPod και μιας συσκευής επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου σε μια ενιαία συσκευή, θέτοντας ένα νέο πρότυπο για τα smartphone. Σύμφωνα με macrumors, το πιο πρόσφατο smartphone τους είναι τα iPhone 15 Pro και Pro Max, τα οποία έχουν περισσότερη μνήμη RAM και 3x ταχύτητες μεταφοράς και άλλα φανταστικά χαρακτηριστικά. Το Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond, που κοστίζει 48,5 εκατομμύρια δολάρια, είναι το πιο ακριβό μοντέλο τους.

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram