Επιθέσεις malware μέσω του iMessage μολύνουν iPhone συσκευές

Μοίρασε την γνώση...

Η εταιρεία ασφαλείας Kaspersky ανακάλυψε πρόσφατα ότι διαδικτυακοί εγκληματίες έχουν σαν στόχο τη μόλυνση iPhones που τρέχουν iOS 15.7 μέσω του iMessages. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα ανακάλυψε πιθανώς επιβλαβής συμπεριφορά που προερχόταν από πλήθος iOS συσκευών.
Ωστόσο, εξαιτίας των περιορισμών του iOS η εταιρεία έπρεπε να δημιουργήσει offline backups και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ανάλυσή τους. Η μόλυνση συμβαίνει όταν μια συσκευή iOS λαμβάνει μήνυμα μέσω του iMessage. Το εν λόγω μήνυμα περιλαμβάνει ένα συνημμένο αρχείο που επιτρέπει την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα χωρίς να απαιτείται η αλληλεπίδραση του χρήστη.
H Kaspersky αναφέρει ότι η επίθεση επηρεάζει συσκευές που τρέχουν εκδόσεις του iOS 15.7, με την αναβάθμιση σε iOS 16 να είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας των χρηστών.

banner

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram