Τα Windows 11 περνάνε παλιούς οδηγούς για AMD GPUs προκαλώντας προβλήματα συμβατότητας

Μοίρασε την γνώση...

Τα Windows 11, όπως και τα Windows 10, εγκαθιστούν αυτόματα οδηγούς συσκευών, αντικαθιστώντας αυτούς της εταιρείας στην οποία ανήκει το εκάστοτε hardware. Αυτό γίνεται ώστε το λειτουργικό σύστημα να διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία των συσκευών. Σε generic ή συσκευές τύπου USB ενσύρματο ποντίκι με δύο κουμπιά και μία ροδέλα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, για κάποιο hardware όπως οι επεξεργαστές και οι κάρτες γραφικών, είναι προτιμότερο να εμποδίζουμε τo Windows Update να εγκαθιστά τους δικούς του οδηγούς. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι outdated οδηγοί για τις AMD GPU που περνάνε στα Windows 11 και 10 από το Windows Update.
Τα τελευταία ένα με δύο χρόνια το Windows Update έχει περάσει outdated εκδόσεις οδηγών για AMD GPU αρκετές φορές. Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, γίνεται αντικατάσταση των οδηγών που έχουν περάσει από το software της AMD και αυτό οδηγοί σε προβλήματα συμβατότητας και όχι μόνο. Χρήστες Windows 11 και Windows 10 αναφέρουν ότι ξανά εγκαταστάθηκαν στα συστήματα τους outdated οδηγοί που αντικατέστησαν του updated οδηγούς της AMD με αποτέλεσμα να παίρνουν μήνυμα σφάλματος για μη συμβατό λογισμικό.Windows 11 10 Update AMD GPUΣε σχετικό κείμενο υποστήριξης, η AMD και η Microsoft αναφέρουν ότι το Windows Update περνάει έναν Universal Windows Platform (UWP) οδηγό για το Radeon GPU hardware που είναι μη συμβατός με την εγκατεστημένη έκδοση του AMD Software. Αυτός ο οδηγός μπορεί να έχει προμηθευτεί στην Microsoft από τους κατασκευαστές, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το πρόβλημα που προκύπτει. Καθώς αυτό έχει συμβεί κάποιες φορές, η AMD παρέχει κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες για να αποφύγουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.
Σε πρώτη φάση, θα πρέπει οι χρήστες Windows 11 και Windows 10 που έχουν επηρεαστεί να εμποδίσουν το Windows Update να εγκαθιστά οδηγούς για το hardware της AMD. Για να το κάνουν αυτό, πατάνε στην αναζήτηση, γράφουν “Αλλαγή των ρυθμίσεων εγκατάστασης συσκευής”, μετά επιλέγουν “Όχι”, και πατάμε “Αποθήκευση αλλαγών”. Έπειτα, πρέπει να κάνουν έλεγχο για ενημερώσεις από το λογισμικό της AMD. Αν για οποιονδήποτε λόγο κάποιος χρήστης θέλει να χρησιμοποιεί του UWP οδηγούς, τότε θα πρέπει να καταργήσει το “AMD Software: Adrenalin Edition”.

banner

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram