Το iPadOS 17 της Apple προσθέτει εξατομικευμένη οθόνη κλειδώματος και διαδραστικά widgets

Μοίρασε την γνώση...

Ανάμεσα στον καταιγισμό ανακοινώσεων, η Apple μας έδωσε μια πρώτη γεύση σήμερα και για το iPadOS 17 κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης του WWDC 2023.
Η νέα αναβάθμιση στο λογισμικό των tablet της εταιρείας πρόκειται να αποκτήσει πολλά από τα χαρακτηριστικά του iOS 17, συμπεριλαμβανομένων των νέων λειτουργιών στα Messages (όπως αυτόματες φωνητικές σημειώσεις), διευρυμένες δυνατότητες AirDrop και μια πιο έξυπνη αυτόματη διόρθωση για την εισαγωγή κειμένου.Το iPad πλησιάζει επίσης το iOS με τη δυνατότητα εξατομίκευσης της οθόνης κλειδώματος με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και στο iPhone, αλλά διαθέσιμο 1 χρόνο μετά. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος software της Apple, Craig Federighi, παρουσίασε επίσης νέα διαδραστικά widgets που μπορούν να τοποθετηθούν στην αρχική οθόνη. Το iPadOS 17 θα φέρει επίσης την εφαρμογή Health, μια ακόμα εφαρμογή που περνά από το iOS στο iPadOS, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα Live Activities που παρουσιάζουν σε πραγματικό χρόνο διάφορες χρήσιμες πληροφορίες ανάλογα την εφαρμογή (πχ σκορ αγώνων).
Η εφαρμογή Notes και οι σημειώσεις σε PDF αρχεία έρχονται με νέα χαρακτηριστικά στο νέο iPadOS 17. “Χάρη σε νέα μοντέλα μηχανικής μάθησης, το iPadOS μπορεί να αναγνωρίζει τα πεδία σε ένα PDF”, δήλωσε ο Federighi ενώ θα περιλαμβάνει νέους τρόπους οργάνωσης, σχολιασμού και συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο σε PDF στην εφαρμογή Notes (Σημειώσεις).
Τον περασμένο μήνα, η Apple κυκλοφόρησε το Final Cut Pro και το Logic Pro για iPad, ικανοποιώντας το αίτημα των power users που ζητούσαν εφαρμογές επαγγελματικού επιπέδου στην πλατφόρμα. Όμως με βάση τις πρώτες πληροφορίες για το iPadOS 17, οι ίδιοι χρήστες πιθανόν να μην μείνουν ικανοποιημένοι με τις νέες αλλαγές. Το Stage Manager, ένα χαρακτηριστικό που προορίζεται να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο multitasking του iPad, έχει αποδειχθεί απογοητευτικό και κατά καιρούς προβληματικό από τότε που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι. Ο Federighi ανέφερε ότι το Stage Manager θα προσθέσει μεγαλύτερη ευελιξία στο μέγεθος και την τοποθέτηση παραθύρων στο iPadOS 17.
Όπως και με το iOS 17, η Apple κυκλοφορεί σήμερα μια πρώτη δοκιμαστική έκδοση για τους developers ενώ η τελική έκδοση αναμένεται το Φθινόπωρο.

banner

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram