Για πρώτη φορά πράσινος αστεροειδής ορατός από τη Γη

Μοίρασε την γνώση...

Οι άνθρωποι στο βόρειο ημισφαίριο θα μπορέσουν σύντομα να δουν έναν κομήτη ο οποίος δεν έχει γίνει ορατός στη Γη για περισσότερα από 400 χρόνια. Ο σπάνιος πράσινος κομήτης, που ονομάστηκε Nishimura, από τον ερασιτέχνη Ιάπωνα αστρονόμο που τον ανακάλυψε, έχει μέγεθος περίπου μισό μίλι και θα περάσει σε απόσταση 78 εκατομμυρίων μιλίων από τη γη στις 12 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το Associated Press.solar systemΟι άνθρωποι του βόρειου ημισφαιρίου που θα θελήσουν να έχουν μια ευκαιρία να τον εντοπίσουν θα πρέπει να ξυπνήσουν 90 λεπτά πριν την αυγή και να κοιτάξουν κοντά στον αστερισμό του Λέοντα, όπου ο Nishimura θα φωτίζεται καθώς πλησιάζει τον ήλιο.
Ο Paul Chodas, διευθυντής του NASA Center for Near-Earth Object Studies, δήλωσε στο Assiciated Press ότι όσοι ελπίζουν να δουν τον κομήτη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι στις 12 Σεπτεμβρίου. Χρειάζεστε ένα καλό ζευγάρι κιάλια, ενώ θα πρέπει να ξέρετε προς τα που να κοιτάξετε.
O Nishimura θα περάσει πιο κοντά στον ήλιο από τον Ερμή στις 17 Σεπτεμβρίου και θα αναχωρήσει από το ηλιακό μας σύστημα εφόσον δεν διαλυθεί κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του.
Ο ιδρυτής του Virtual Telescope Project, scienceGianluca Masi δήλωσε στο Assiciated Press ότι την επόμενη εβδομάδα, θα είναι οι τελευταίες ευκαιρίες για να παρατηρήσει κανείς τον κομήτη, ο οποίος πέρασε για τελευταία φορά τόσο κοντά από τη Γη πριν από 430 χρόνια στο βόρειο ημισφαίριο.

banner

ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram