Η Apple ετοιμάζει το παρμπρίζ οθόνη-ποια τεχνολογία θα χρησιμοποιεί

Μοίρασε την γνώση...

Η αλήθεια είναι πως με τον Elon Musk και την Tesla να μονοπωλούν σχεδόν την τεχνολογική ατζέντα στον χώρο του αυτοκινήτου, είχαμε αρχίσει να ξεχνάμε την Apple. Η οποία, φέρεται να περιμένει την κατοχύρωση μιας πατέντας για τη χρήση των παρμπρίζ των αυτοκινήτων ως οθόνες επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality).Augmented Reality WindshieldΌπως σίγουρα γνωρίζεις, ο χρόνος που περνάς στη θέση οδήγησης ενός αυτοκινήτου, είναι από τις ελάχιστες στιγμές μέσα στη μέρα που το βλέμμα σου δεν βρίσκεται σε μία οθόνη, ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει. Βέβαια με τόσες οθόνες που περιλαμβάνονται στα σύγχρονα αυτοκίνητα, αυτό είναι κάτι για το οποίο οι κατασκευαστές δίνουν τη μάχη τους να αλλάξει.Augmented Reality WindshieldΗ Apple ωστόσο, φαίνεται πως σκέφτηκε έναν τρόπο ώστε να λύσει το “πρόβλημα” μια και καλή. Πώς; Πολύ απλά, μετατρέποντας ολόκληρο το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σε μια μεγάλη οθόνη. Ο τρόπος της Apple να ενσωματώσει την τεχνολογία AR στο αυτοκίνητο σίγουρα δεν είναι ο πιο εύκολος, ενώ με βεβαιότητα θα είναι και πολύ δαπανηρός.

banner

Ο εικονικός κόσμος συναντά τον πραγματικό
Η προβολή ενδείξεων στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου δεν είναι κάτι καινούργιο. Για την ακρίβεια η τεχνολογία Head-up Display μετρά κάποιες δεκαετίες. Η διαφορά του HUD σε σχέση με αυτό που έχει σκεφτεί η Apple, είναι η πρόθεση τοποθέτησης εικονικών, προβαλλόμενων εικόνων πάνω από στοιχεία του πραγματικού κόσμου. Για παράδειγμα, φαντάσου η κάθε πινακίδα ορίου ταχύτητας, να μετατρεπόταν ξαφνικά σε ραντάρ που δείχνει την πραγματική σου ταχύτητα σε σύγκριση με το όριο.
Αυτό είναι κάτι εύκολο να επιτευχθεί με ένα σετ προβολής/ακουστικών επαυξημένης πραγματικότητας που φοράς στο κεφάλι σου, όμως στην περίπτωση ενός παρμπρίζ αυτοκινήτου είναι κάτι αρκετά πιο σύνθετο.
Το βασικό πρόβλημα είναι η υψομετρική διαφορά του εκάστοτε οδηγού. Οδηγοί με διαφορετικό ύψος, θα είναι αναγκασμένοι να βλέπουν τα ίδια αντικείμενα μέσα από διαφορετικά σημεία του ίδιου παρμπρίζ, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον προσδιορισμό του σωστού σημείου στο παρμπρίζ για την προβολή των εν λόγω στοιχείων.

Σίγουρα η ιδέα ενός παρμπρίζ AR συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον από τεχνολογικής πλευράς. Πρακτικά όμως, η εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος με τον τρόπο που περιγράφουν οι πατέντες της Apple, είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αν η εταιρεία τελικά τα καταφέρει, θα πρόκειται για κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Αλλά πάλι, όταν μιλάμε για την Apple, το εντυπωσιακό ίσως και να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Google news

ΠΗΓΗ

Lightinthebox WW Cafago WW

 

 


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram