Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν τα AirTags της Apple για τον εντοπισμό παράνομων όπλων

Μοίρασε την γνώση...

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) ανέκοψε ένα πακέτο το οποίο βρισκόταν καθ’ οδόν από το Ιλινόις προς το Ισραήλ. Περιείχε μια ψησταριά George Foreman, κάτι πολύ αθώο. Όταν όμως οι πράκτορες έκαναν ακτινογραφία και το άνοιξαν, βρήκαν κάννες τουφεκιών τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο και ένα Apple AirTag.Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν τα AirTags της Apple για τον εντοπισμό παράνομων όπλωνΌταν η Apple λάνσαρε το 2021 τις συσκευές εντοπισμού θέσης σε μέγεθος κέρματος, τις προώθησε ως ένα φτηνό κομμάτι τεχνολογίας που θα σας βοηθούσε να παρακολουθείτε τα υπάρχοντά σας, όπως αποσκευές, κλειδιά και πορτοφόλια. Αλλά τα AirTags και παρόμοιες συσκευές όπως το Tile έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί από εγκληματίες, κυρίως για την παρακολούθηση ατόμων.
Τώρα, οι επιθεωρητές της CBP ισχυρίζονται ότι βρήκαν αποδείξεις για μια άλλη παράνομη χρήση των AirTags: βοηθούν τους λαθρέμπορους παράνομων όπλων να παρακολουθούν τα φορτία τους, σύμφωνα με ένταλμα έρευνας για έναν λογαριασμό iCloud της Apple που συνδέεται με τους ανιχνευτές, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Forbes.

banner

Οι διακινητές ναρκωτικών και όπλων χρησιμοποιούν εδώ και καιρό GPS trackers για να παρακολουθούν τα φορτία, είτε για να διασφαλίσουν ότι έφτασαν στον προορισμό τους, είτε για να εντοπίσουν που εξαφανίζονται. Αλλά ενώ οι παλαιότεροι ανιχνευτές έχουν αποδειχθεί ογκώδεις και αναξιόπιστοι, το AirTag της Apple είναι μικρό, ελαφρύ και αποτελεσματικό.
“Όπως οι έμποροι ναρκωτικών, έτσι και οι [έμποροι όπλων] θέλουν να βεβαιωθούν ότι το φορτίο δεν το άρπαξε η αστυνομία ή κάποιος άλλος”, δήλωσε ο Brady Wilkins, ένας πρόσφατα συνταξιοδοτημένος ερευνητής στην Αριζόνα. “Αν το πάρει μια άλλη ομάδα ή το κατασχέσουν, μπορούν να το εγκαταλείψουν ή να ξέρουν ότι κάτι δεν πάει καλά”.
Η Apple δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, αλλά προσπαθεί να περιορίσει τις κακόβουλες χρήσεις του AirTag τα τελευταία δύο χρόνια. Μια πρόσφατη προσθήκη είναι μια λειτουργία που προειδοποιεί τους χρήστες όταν ανιχνεύεται, μέσω Bluetooth, μια άγνωστη συσκευή εντοπισμού στο πρόσωπό τους. “Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο κάθε κακόβουλη χρήση των προϊόντων μας”, έγραψε η εταιρεία σε δελτίο τύπου πέρυσι.

Σύμφωνα με το ένταλμα, η μονάδα DHS Homeland Security Investigations εντόπισε ως αποστολέα της κάννης του τυφεκίου, έναν άνδρα με έδρα το Πάλος του Ιλινόις, τον Amin Betuni. Τα αρχεία που η κυβέρνηση δήλωσε ότι έλαβε από έναν ανώνυμο διαδικτυακό προμηθευτή όπλων έδειξαν ότι ο Betuni είχε αγοράσει διάφορες κάννες για όπλα AR-15 και Glock. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η CBP αναχαίτισε ένα πακέτο που περιείχε τα ίδια εξαρτήματα, μαζί με τη σχάρα και ένα AirTag, καθ’ οδόν προς μια επαφή στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ. Το ένταλμα αναφέρει ότι η ετικέτα αποστολής του πακέτου ανέφερε ότι στάλθηκε από τον “Ameen Betuni” από ένα κενό οικόπεδο δίπλα σε ένα ακίνητο που ανήκει στον ύποπτο.

Google news

Στο μεταξύ, η συνοριοφυλακή στο Ισραήλ ανέφερε ότι αναχαίτισε ένα διαφορετικό πακέτο που περιείχε εξαρτήματα όπλου, επίσης κρυμμένα μέσα σε μια ψησταριά George Foreman και ένα AirTag, σύμφωνα με το ένταλμα. Αυτό το δέμα είχε διεύθυνση επιστροφής για την κατοικία του Betuni, ισχυρίστηκε η DHS. Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατέσχεσαν επίσης ένα επιπλέον φορτίο FedEx που περιείχε άλλα εξαρτήματα όπλων που ήταν κρυμμένα μέσα σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, δήλωσαν οι ερευνητές. Ένα AirTag ανακαλύφθηκε και σε αυτό το πακέτο.
Ο Wilkins δήλωσε ότι η προσθήκη μιας προσωπικής κατοικίας ως διεύθυνση επιστροφής θα ήταν ένα ανόητο λάθος. “Οι εγκληματίες δείχνουν και αυτοί έναν εφησυχασμό”, πρόσθεσε.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, οι διωκτικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στην ιδιοκτησία του Betuni, αν και ο ίδιος δεν βρισκόταν στο σπίτι. Οι ερευνητές υποψιάστηκαν, ωστόσο, ότι παρακολουθούνταν από τις κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του, καθώς μόλις δέκα λεπτά μετά την είσοδο της αστυνομίας στην κατοικία του Betuni, μία από τις συσκευές AirTag του αποσυνδέθηκε μυστηριωδώς με τον λογαριασμό του στο iCloud, ανέφερε η DHS.

Dresslily WW Gshopper Many GEOs

Ο Betuni συνελήφθη τον Ιούλιο και κατηγορήθηκε για την αποστολή παράνομων εξαρτημάτων για πιστόλια Glock, που τα μετέτρεπαν ουσιαστικά σε αυτόματο όπλο, στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες για την αποστολή οπλικών συσκευών στο Ισραήλ ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Σε πρόσφατη κατάθεση, η κυβέρνηση ζήτησε από το δικαστήριο παράταση της προθεσμίας για την υποβολή κατηγορητηρίου, καθώς συνέχιζε να ερευνά τη συμπεριφορά του Betuni. Το αίτημα έγινε δεκτό την περασμένη εβδομάδα.
Άλλοι εμπλεκόμενοι στο υποτιθέμενο σχέδιο, η ταυτότητα των οποίων ήταν άγνωστη στην κυβέρνηση, χρησιμοποιούσαν επίσης AirTags ως μέρος της επιχείρησής τους για “λαθρεμπόριο αγαθών από τις Ηνωμένες Πολιτείες”, έγραψε ένας πράκτορας στο ένταλμα. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ευρύτερη χρήση των συσκευών της Apple.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση. Ο δικηγόρος του Betuni δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.
Δεν είναι μόνο οι εγκληματίες που έχουν βρει χρήσεις για το AirTag – το έχουν βρει και οι αρχές επιβολής του νόμου, ακόμη και αν αντιβαίνει στην πολιτική της Apple να χρησιμοποιεί τα εργαλεία για κρυφή παρακολούθηση. Τον Μάρτιο, το Forbes βρήκε ένα ένταλμα που περιγράφει λεπτομερώς τη χρήση ενός AirTag από την DEA, αφού τοποθέτησε μία από τις συσκευές σε ένα μηχάνημα που οι πράκτορες υποπτεύονταν ότι είχε παραγγελθεί μέσω διαδικτύου για την παρασκευή παράνομων ναρκωτικών.


ΠΗΓΗ


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram