Το update που πρέπει να κάνετε όποιον browser κι αν χρησιμοποιείτε – Διορθώθηκε τεράστιο κενό ασφαλείας

Μοίρασε την γνώση...

Στην ανακάλυψη ενός τεράστιου κενού ασφαλείας, που επηρεάζει πρακτικά όλους τους browsers της αγοράς και χρησιμοποιείται από χάκερς, προχώρησε το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ (NIST).
Η αδυναμία αυτή επιτρέπει στους επιτιθέμενους να τρέξουν κακόβουλο κώδικα στους υπολογιστές των θυμάτων, έχοντας θεωρητικά τη δυνατότητα μέχρι και να πάρουν εξ ολοκλήρου τον έλεγχό τους.
Στην ανακάλυψη ενός τεράστιου κενού ασφαλείας, που επηρεάζει πρακτικά όλους τους browsers της αγοράς και χρησιμοποιείται από χάκερς, προχώρησε το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ (NIST).Το update που πρέπει να κάνετε όποιον browser κι αν χρησιμοποιείτε – Διορθώθηκε τεράστιο κενό ασφαλείαςΗ αδυναμία αυτή επιτρέπει στους επιτιθέμενους να τρέξουν κακόβουλο κώδικα στους υπολογιστές των θυμάτων, έχοντας θεωρητικά τη δυνατότητα μέχρι και να πάρουν εξ ολοκλήρου τον έλεγχό τους.
Το NIST επισημαίνει πως το κενό ασφαλείας είναι εξαιρετικά σοβαρό, επηρεάζοντας πέρα από browsers και πολλά άλλα προγράμματα. Για παράδειγμα, διάφορες εφαρμογές που είναι φτιαγμένες με το Electron framework επηρεάζονται, με το εξαιρετικά δημοφιλές Signal να έχει κυκλοφορήσει ήδη το απαραίτητο patch. Ομοίως και εφαρμογές όπως τα Gimp, LibreOffice και Telegram επηρεάζονται, καθώς και πολλές Android και cross-platform εφαρμογές που είναι φτιαγμένες με το Flutter framework.
Το θέμα σχετίζεται με τον κώδικα που διαχειρίζεται το rendering των WebP εικόνων, που αρχίζουν τα τελευταία χρόνια να αντικαθιστούν μαζικά τις JPG και PNG εικόνες στο διαδίκτυο, μιας και το μέγεθός τους είναι σημαντικά μικρότερο, διατηρώντας αντίστοιχα επίπεδα ποιότητας.

banner

Όπως και να ‘χει, μιας και οι browsers έρχονται συνήθως αντιμέτωποι με αυτού του τύπου τα αρχεία, προτείνεται να κάνετε όσο πιο άμεσα γίνεται το απαραίτητο update.
Οι εκδόσεις που είναι πλέον ασφαλείας και περιλαμβάνον το απαραίτητο fix είναι οι εξής:
Google Chrome 116.0.5846.187 (Mac / Linux)
Google Chrome 116.0.5845.187/.188 (Windows)
Firefox 117.0.1, Firefox ESR 102.15.1, Firefox ESR 115.2.1, Thunderbird 102.15.1, Thunderbird 115.2.2
Microsoft Edge 116.0.1938.81

Η Apple κυκλοφόρησε ήδη updates για τα δικά της προγράμματα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Google news

ΠΗΓΗ

Wondershare WW Goboo [CPS] Many GEOs

Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliatebanggoodaliexprerss
cafagotomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram