Πως αγοράζουμε από Κίνα!? Τι είναι η τριγωνική αποστολή? Τι κάνω με το τελωνείο!?

Μοίρασε την γνώση...

Μιας και είμαστε ένα τεχνολογικό site που σας παρουσιάζει διάφορα χρήσιμα και πολύ φθηνά πολλές φορές προϊόντα, καλό θα ήταν να ξέρετε και πως μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας με την μέγιστη ασφάλεια. Υπόψιν ότι σας γράφω εδώ, το έχω δοκιμάσει προσωπικά και είναι μετά από εμπειρία κάμποσων χρόνων σε αγορές από το εξωτερικό. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε πρώτα πριν ξεκινήσουμε τις αγορές μας, πως αγοράζουμε από τα διάφορα κινεζομάγαζα, τι είναι η τριγωνική αποστολή, μιας και από τον Νοέμβριο του 2016 έχουν ενταθεί πολύ οι έλεγχοι, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει και από πιο παλιά και τι προσέχουμε σε αγορές από Ebay & AliExpress!

Βασικά, πριν κάνετε την οποιαδήποτε αγορά, θα πρέπει να έχετε δύο πράγματα απαραίτητα. 1. Υπομονή, 2. Λογαριασμό στο Paypal (εκτός το AliExpress, όπου δεν υποστηρίζεται το Paypal παντού και υποστηρίζετε μία αντίστοιχη λειτουργία, το Alipay).

Διαφήμιση

Γιατί σας λέω για υπομονή…γιατί επί το πλείστον οι παραγγελίες σας μπορεί να κάνουν από 15 μέχρι και 50 – 60 ημέρες! Θα σας πω εφόσον έχετε κινητό με λογισμικό Android, με ποια εφαρμογή, θα μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία την παραγγελία σας, μέσω του tracking number που θα έχετε, στο δρόμο προς εσάς. Μένει να δούμε τι θα γίνει και εδώ είμαστε να ενημερώσω την σελίδα αυτή.

Google news

Λοιπόν ξεκινάμε με το Paypal

ChicMe WW Banggood WW

Paypal

ΠΟΤΕ δεν κάνετε αγορά από το εξωτερικό, χωρίς την προστασία από το Paypal! Εφόσον δεν έχετε λογαριασμό, πηγαίνετε στην σελίδα του Paypal πρώτα.

Διαλέγουμε την πρώτη επιλογή που λέει Personal Account και πατάμε Continue. Στην επόμενη σελίδα, θα χρειαστεί να βάλετε το email σας, όχι κάποιο ψεύτικο και ένα κωδικό.


Πατάμε το Next. Στην επόμενη σελίδα συμπληρώνετε τα στοιχεία σας. Επειδή θα πρέπει μετά σε δεύτερο χρόνο να συσχετίσετε τον λογαριασμό σας στο Paypal με κάποιο τραπεζικό λογαριασμό, καλό είναι να γράψετε τα στοιχεία στα λατινικά όπως φαίνονται στον τραπεζικό σας λογαριασμό, γιατί εάν είναι διαφορετικά, θα έχετε πρόβλημα.

Στην επόμενη σελίδα θα έχετε την δυνατότητα να συνδέσετε μία χρεωστική ή πιστωτική κάρτα με τον καινούργιο σας λογαριασμό. Καλύτερα συνδέστε χρεωστική, όχι ότι υπάρχει φόβος το να βάλετε και την πιστωτική σας. Μπορείτε επίσης σε δεύτερο χρόνο να συνδέσετε και τραπεζικό λογαριασμό.

Για να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο Paypal με τον τραπεζικό σας, θα χρειαστείτε 5-7 εργάσιμες ημέρες για την όλη διαδικασία. Για να το κάνετε αυτό, κάτω από τ’ όνομά σας, θα δείτε το link: Add a bank account or card. Στη σελίδα που εμφανίζεται, βλέπετε ότι κάρτες και λογαριασμούς έχετε ήδη επιτυχώς συνδέσει. Πατήστε το κουμπί Link a Bank Account. Στην επόμενη σελίδα θα σας ζητήσει το ΙΒΑΝ του λογαριασμού σας, οπότε να το έχετε πρόχειρο. Αφού βάλετε σωστά τον αριθμό, θα δείτε σε δεύτερο χρόνο δύο πολύ μικρές καταθέσεις από την Paypal, αξίας 0.01 με 0.99 USD. Μόλις τις δείτε, μπαίνετε στον λογαριασμό σας στο Paypal, πατάτε στην επιλογή Wallet πάνω δεξιά και καταγράφετε με ακρίβεια τα ποσά που σας κατατέθηκαν από το Paypal, δηλαδή πχ  0.12 και 0.07, και πατάτε μετά επιβεβαίωση.

Τώρα πια είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας σε αγορές του εξωτερικού με ασφάλεια.

Πως μεταφέρω χρήματα στο Paypal από τον τραπεζικό μου λογαριασμό

Χωρίς να είναι απαραίτητο, εάν θέλετε να είστε 100% σίγουρος ότι δεν θα “φάτε πόρτα” για τον οποιοδήποτε λόγο στην αγορά που θέλετε να κάνετε, υπάρχει τρόπος να στείλετε λεφτά στον εαυτό σας, στον λογαριασμό σας στο Paypal, από τον τραπεζικό σας λογαριασμό, με κόστος μόνο 1€! Το κόλπο αυτό το έχω δοκιμάσει δις και μάλιστα η δεύτερη φορά ήταν πολύ πρόσφατα, πάντα με επιτυχία.

Για να το κάνετε, θα πρέπει να στείλετε τα χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό που είναι ήδη συνδεδεμένος με τον λογαριασμό σας στο Paypal, αλλιώς δεν πιάνει το κόλπο. Οπότε πρώτα ελέγχεται εάν πράγματι έχετε συνδέσει τον λογαριασμό αυτό με τον λογαριασμό σας στο Paypal. Μετά πηγαίνετε στην πρώτη σελίδα που βλέπετε μπαίνοντας στο Paypal και πατάτε την επιλογή Top Up που βρίσκεται κάτω από το όνομά σας. Εκεί θα δείτε όλα τα στοιχεία που πρέπει να γράψετε στο έμβασμα που θα στείλετε στον εαυτό σας από την τράπεζά σας.

Πηγαίνουμε τώρα στον τραπεζικό μας λογαριασμό και ζητούμε να στείλουμε έμβασμα στο εξωτερικό (για την ακρίβεια η τράπεζα του Paypal είναι Γερμανία).

Συμπληρώνουμε ποσό και ότι άλλο πρέπει και τώρα υπομονή, 2-3 ημέρες για να τα δείτε στον λογαριασμό σας. Υπόψιν, το κόστος αποστολής των χρημάτων είναι μόλις 1€.

Αγορές από κινεζομάγαζα

Κατ’ αρχάς να σας πω ότι ΔΕΝ εμπιστεύεστε ΚΑΝΕΝΑ μαγαζί. Ακόμα και αυτά που θα σας πω εδώ και είναι εν δυνάμει αξιόπιστα σήμερα, αύριο μπορεί να μην είναι. Γι’ αυτό και κάνουμε πάντα τις αγορές μας μέσω Paypal, ώστε σε περίπτωση στραβής να μπορεί να επέμβει το Paypal και να μην χάσουμε τα λεφτά μας! Μαγαζιά που μπορείτε να προτιμήσετε για τις αγορές σας είναι τα ακόλουθα:

TomTop
TomTop
Aliexpress
Geekbuying
Cafago
Υπόψιν, το Gearbest ΔΕΝ το θεωρώ αξιόπιστο, τουλάχιστον εγώ, γιατί μ’ έχει εξαπατήσει ουκ ολίγες φορές. Μπορεί να τους είχα μέσα στην λίστα, όχι όμως πια! Απ’ ότι φάνηκα σωστός, γιατί εάν πάτε να γράψετε το Link του, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Banggood

Από Κίνα δεν έχουμε κανένα… ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ θέμα με τις μεθόδους αποστολής DDP (Delivered Duty Paid) σε απλά Ελληνικά είναι προπληρωμένο το ΦΠΑ και το τελωνείο. Μέθοδοι αποστολής DDP από Κίνα (ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ):
 1. Banggood express
 2. EU Priority Line (OXI priority direct mail ΠΡΟΣΟΧΗ)
 3. European Railway Direct Mail
Από Ευρωπαϊκές αποθήκες χωρίς κανένα θέμα και με οποιαδήποτε μέθοδο αποστολής επιλέξετε.

Ενημέρωση 26/08:

Από σήμερα οι αποστολές που γίνονταν με την Comet, θα γίνονται με την Γενική Ταχυδρομική για μέσα στην Ελλάδα. Όπως μου είπαν, για να παρακολουθείτε την πορεία αυτών των αγορών, μπορείτε να το κάνετε από εδώ: https://www.tracktry.com/couriers/taxydromiki/ Μ’ ενημέρωσαν επίσης ότι θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στις διαστάσεις και βάρος των πακέτων που μπορούν να διακινηθούν μέσω της Γενικής Ταχυδρομικής.

Περιορισμοί:

 • Διαστάσεις : μήκος μέχρι 60εκ, πλάτος έως 40εκ
 • Βάρος: έως 15 κιλά
 • Αξία: Έως 300$ ( CN & HK )

Οι περιορισμοί αυτοί ισχύουν για τις εξής κατηγορίες:

 • RC Drone
 • Tablet PC
 • Laptop & netbook
 • Phones
Η επιλογή αυτή θα ενεργοποιηθεί μέσα στην ημέρα κατά πάσα πιθανότητα Για ότι άλλο νέο υπάρξει θα σας ενημερώσουμε.

Cafago / TomTop

Με την ασφαλή μέθοδο αποστολής duty free shipping ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κανένα απολύτως θέμα είναι όπως η DDP του Banggood, οπότε Χωρίς κανένα θέμα υπάρχει περίπτωση να δούμε μια μικρή αύξηση στα μεταφορικά (έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες φορές ήταν μηδενικό). Από Ευρωπαϊκές αποθήκες χωρίς κανένα θέμα και με οποιαδήποτε μέθοδο αποστολής επιλέξετε.

Geekbuying

Από τις Ευρωπαϊκές του αποθήκες δεν έχετε κάποιο θέμα. Το κατάστημα το κοιτάει εάν χρειάζεται κάτι άλλο να κάνει και θα με ενημερώσει εάν χρειαστεί να τροποποιήσει κάτι.

Aliexpress

Διαλέγετε καλύτερα ευρωπαϊκές αποθήκες πια. Υπόψιν, τώρα αγορές ακόμα και 2€, θα περνάνε τελωνείο με ΦΠΑ. Για άλλες αγορές, εάν δείτε ότι έχετε χρεωθεί το ΦΠΑ στο Checkout, δεν θα έχετε πρόβλημα.

ΕΛΤΑ

Τι γίνεται εάν δεν έχετε χρεωθεί το ΦΠΑ!? Τότε θα σας έρθει η λυπητερή. Βάση τιμοκαταλόγου που έχουν ανεβάσει τα ΕΛΤΑ εδώ, εάν δεν έχετε ήδη πληρώσει κατά την παραγγελία το ΦΠΑ που πρέπει, τα ΕΛΤΑ θα σας ζητήσουν 15€ για να πληρώσουν αυτά το ΦΠΑ στο κράτος. Κοινώς, το ΦΠΑ δεν το γλυτώνετε πια! Η μόνη διαφορά με πριν, είναι ότι πρέπει το προϊόν σας να κοστίζει άνω των 22€ για να σας ζητήσουν και τα 15€, ενώ εάν είναι κάτω, το γλυτώνετε και πληρώνετε μόνο το ΦΠΑ.

Παρακολούθηση πορείας αγοράς

Όταν κάνετε μία αγορά, όλα τα μαγαζιά θα σας δώσουν κάποιο tracking number. Το νούμερο αυτό θα το χρειαστείτε να για παρακολουθείτε την πορεία που ακολουθεί η παραγγελία σας από τον πωλητή σε εσάς. Χρήσιμο εργαλείο σε αυτή την δουλειά είναι το TrackChecker Mobile.

Με αυτό μπορείτε να παρακολουθείτε αποστολές είτε με απλό ταχυδρομείο, είτε με DHL, SF Express, κτλ.


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

11 Άποψη για τα “Πως αγοράζουμε από Κίνα!? Τι είναι η τριγωνική αποστολή? Τι κάνω με το τελωνείο!?”

 1. Makis01

  Να αναφέρω ότι εννοώ από την αποθήκη του Hong Kong

 2. Makis01

  Άμα κάνω αγορά με το priority line του geekbuying όπως το λέει δεν υπάρχει κανένας κυνδινος τελωνείου φαντάζομαι

  1. Αυτό μου έχουν αναφέρει. Μίλα αν θες και μαζί τους εγώ πάντα λέω για σιγουριά, γιατί πολλές φορές αλλάζουν εν νυκτί αυτά

   1. Makis01

    Οκέι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και για τον χρόνο σας

 3. Makis01

  Να εμπιστευτώ το geekbuying για αγορά gaming mouse? Θα είναι το αυθεντικό η μηπως είναι κάποια απομίμηση? (razer deathadder left hand)

  1. Δεν έχω ακούσει να στέλνουν μαϊμού πράγματα, αλλά μίλα και με το κατάστημα καλύτερα.

    1. Σωστά. Θα έχουν κάποιο support email. Απλώς θα σου απαντήσουν δευτέρα πρωί.

     1. Makis01

      Οκέι ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

     2. Makis01

      Από ευρωπαϊκή αποθήκη δεν έχει τελωνείο εε?

     3. Αφού είναι από Ευρωπαϊκή αποθήκη, όχι δεν έχει τελωνείο

Αφήστε ένα σχόλιο