14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Gcamator – Πως να εγκαταστήσετε την Gcam πανεύκολα!

Πρόσφατα σε μία ανάρτηση σε μία ομάδα Xiaomi στο Facebook, γνώρισα την εφαρμογή Gcamator, χάρις τον χρήστη ‎Datoumis Mixalis. Η εφαρμογή αυτή δίνει την δυνατότητα σε όλους που θέλουν να εγκαταστήσουν την gcam, να το κάνουν πανεύκολα! Δεν ξέρετε τι είναι το Gcam!?

Gcam: Η φωτογραφική μηχανή Google (Gcam) είναι μια εφαρμογή κάμερας που αναπτύχθηκε από την Google για Android. Αρχικά υποστηρίχθηκε σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν το Android 4.4 KitKat και πάνω, αλλά τώρα υποστηρίζεται μόνο επίσημα στις συσκευές Pixel της Google. Για τις υπόλοιπες συσκευές, όπως τα κινητά Xiaomi, έχει γίνει Port.

Θα με ρωτήσετε…αξίζει να βάλει κανείς το gcam!? Θα σας πω ΝΑΙ, αξίζει, κυρίως βράδυ το gcam έχει πολύ καλύτερη απόδοση! Δείτε ένα παράδειγμα με το Xiaomi 8 μου. Πατήστε πάνω σε κάθε εικόνα για να την δείτε σε πραγματικές διαστάσεις.

Gcam Mi 8 camera app

Η εφαρμογή Gcamator αυτό που κάνει είναι ελέγχει το κινητό σας εάν μπορεί να πάρει την gcam και την εγκαθιστά. Εμένα μάλιστα μου βρήκε ότι έχω την προηγούμενη έκδοση. Ξεκινάμε πηγαίνοντας πρώτα στο Google Playstore για να την κατεβάσετε….

Gcamator [sdm_download id=”38522″ fancy=”0″]

 

Αφού την κατεβάσουμε την εφαρμογή και την εγκαταστήσουμε, θα δούμε αυτό…

Όπως βλέπετε, υπάρχουν τρία παράθυρα, Camera2Api, Your GCam και Gcam Database.

Στο πρώτο θα δείτε εάν είναι ενεργοποιημένο στη συσκευή ή όχι. Εμένα στο Mi 8 είναι ενεργοποιημένο εξ ορισμού. Σε όποιον δεν είναι, πρέπει να έχει την συσκευή του root για να το κάνει. Υπόψιν, εάν δεν είναι ενεργοποιημένο, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την Gcam!

Στο δεύτερο παράθυρο, διαβάζει το κινητό σας και σας λέει εάν υπάρχει Gcam ή όχι. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει, θα δείτε το μήνυμα “Subscribe Notification”. Πατώντας το ειδοποιείτε τον κατασκευαστή να το προσθέσει στην λίστα του. Εμένα βρήκα την Gcam που έχω και ότι είναι η προηγούμενη έκδοση.

Η εφαρμογή υποστηρίζει πάααααρα πολλά Xiaomi μοντέλα και όχι μόνο. Δείτε ενδεικτικά τι θα βρείτε στο τρίτο παράθυρο.

Να επισημάνω κάτι….στην λίστα βλέπετε δίπλα από κάθε μοντέλο ένα νούμερο. Αυτή είναι η έκδοση Android που υποστηρίζει η εφαρμογή. Έτσι ένα έχετε Android 10 και βάλετε την Gcam για το Android 9, η εφαρμογή θα κρασάρει.

Ελπίζω να σας άρεσε ο οδηγός…

 

[signoff]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο