24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Επιταγή Ακρίβειας 2»: 200 ευρώ για τους ευάλωτους πολίτες

Οι ενισχύσεις που έχουν προϋπολογιστεί ήδη φτάνουν μέχρι σήμερα στα 8,5 δισ. ευρώ και αφορούν την περίοδο έως το τέλος του έτους για ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα. Για το δεύτερο εξάμηνο είχαν προϋπολογιστεί 1,1 δισ. ευρώ δαπάνες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ ήδη τον Αύγουστο δόθηκαν κοντά στα 200 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο μέχρι το φθινόπωρο. Το νέο έκτακτο επίδομα, με βάση το μοντέλο που δόθηκε το Πάσχα, βρίσκεται στα σκαριά, και το ποσό εκτιμάται στα 200 ευρώ, με το τελικό ύψος να διαμορφώνεται βάσει των δημοσιονομικών περιθωρίων μετά τα τέλη Αυγούστου. Στόχος, σύμφωνα με πηγές, είναι να στηριχθούν οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο και επίσης εξετάζεται η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα σενάρια για το νέο μείγμα παρεμβάσεων έναντι της ακρίβειας, το οποίο θα αποκαλυφθεί, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, από τον Σεπτέμβριο και πολύ πιθανόν από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του, ενώ τη δύναμη πυρός συμπληρώνουν και οι πόροι από το Ταμείο Μετάβασης. Το οικονομικό επιτελείο κινείται πάντα σε συνάρτηση της πορείας των τιμών φυσικού αερίου τιμές και προχωρά σε έναν σχεδιασμό που αφορά δύο περιόδους: την πρώτη έως τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη έως το επόμενο Πάσχα.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Έτσι εξετάζονται τα εξής μέτρα:

Επιταγή Ακρίβειας 2. Θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων. Το ποσό υπολογίζεται στα 200 ευρώ και δεν αποκλείεται να έχει κλίμακες.

Fuel pass 3. Επέκταση ή ενδεχομένως και ενίσχυση του επιδόματος καυσίμων μέχρι το τέλος του έτους.

Επίδομα θέρμανσης. Εξετάζεται ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης με αύξηση των κονδυλίων ή και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο