22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Cyansky HS5R: Πολλά περισσότερα από έναν απλό φακό κεφαλής!

Σε παλαιότερο άρθρο της ιστοσελίδας μας, παρουσιάσαμε τον φακό κεφαλής HS6R της CyanskyLight. Ο φακός αυτός συνδυάζει πολλούς τρόπους λειτουργίας αφού διαθέτει δύο λευκές και δύο κόκκινες λυχνίες LED που ανάβουν σε διαφορετικούς συνδυασμούς, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος σε όποιον χρειάζεται να δουλέψει με ελεύθερα και τα δύο χέρια, σε σκοτεινό περιβάλλον. Ο HS6R είναι ένα πολύ πετυχημένο μοντέλο και έχει κάνει πολλές πωλήσεις σε όλο τον  κόσμο. Πρόσφατα η CyanskyLight παρουσίασε ένα ακόμα μοντέλο φακού κεφαλής, τον HS5R. Ο φακός αυτός έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι είναι αποσπώμενος από τη βάση του, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο χέρι, σαν κοινός φακός τσέπης. Ας τον δούμε λίγο καλύτερα.

Ο Cyansky HS5R έχει σχήμα κυλινδρικό και είναι στηριγμένος πάνω σε μια μεταλλική βάση, με τη βοήθεια ενός μεταλλικού ελάσματος. Είναι με τέτοιον τρόπο στηριγμένος ώστε να μπορούμε εύκολα να τον στρέφουμε κατακόρυφα, μέχρι γωνία 120ο, για να ρίχνουμε το φως του εκεί που πρέπει. Στη μεταλλική βάση είναι περασμένος ένας ελαστικός ρυθμιζόμενος ιμάντας με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να στηρίξουμε τον φακό γύρω από το κεφάλι μας. Ο HS5R είναι κατασκευασμένος από μέταλλο, με βαφή υψηλής αντοχής, σε χρώμα μαύρο. Ο ιμάντας έχει επίσης μαύρο χρώμα και πάνω του υπάρχει το λογότυπο της Cyansky σε χρώμα γαλάζιο. Οι διαστάσεις του φακού είναι: μήκος: 9,20 cm, ύψος: 2,30 cm και πλάτος: 2,80 cm. Το βάρος του μαζί με την βάση, τον ιμάντα και την μπαταρία είναι μόλις 136 γραμμάρια. Ο φακός μόνος του  χωρίς την μπαταρία, ζυγίζει 45 γραμμάρια και με την μπαταρία 94 γραμμάρια.

Ο HS5R διαθέτει τρεις λυχνίες LED. Αυτές είναι: 2 λυχνίες LED τύπου 2835 της εταιρείας Everlight που δίνουν κόκκινο φως και μια λυχνία LED τύπου SFT40 της εταιρείας Luminus, λευκού φωτισμού που είναι και η βασική. Οι λυχνίες ανάβουν με πολλούς τρόπους ανάλογα με τις ανάγκες μας. Ο φακός διαθέτει έναν διακόπτη λειτουργίας που βρίσκεται στο πλάι δεξιά, στη μεριά του προβολέα. Με αυτόν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους τρόπους λειτουργίας του φακού. Οι διαθέσιμες επιλογές, διαδοχικά, είναι τέσσερεις: Turbo με φωτεινότητα 1.300 lumens και απόσταση δέσμης στα 200 m, Υψηλή με φωτεινότητα 450 lumens και απόσταση δέσμης στα 122 m, Μέση με φωτεινότητα 150 lumens και απόσταση δέσμης στα 75 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 30 lumens και απόσταση δέσμης στα 31 m. Στη φωτεινότητα Turbo η αυτονομία του φακού φτάνει στις 2 ώρες ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι 2,5 ώρες, 12 ώρες και 18 ώρες αντίστοιχα. Όταν πατήσουμε το κουμπί παρατεταμένα, ενώ ο φακός είναι κλειστός, ενεργοποιούνται οι βοηθητικές λειτουργίες. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι: Για το λευκό φως: Οικονομική (ECO) λειτουργία με φωτεινότητα 3 lumens, απόσταση δέσμης στα 5 m και αυτονομία 220 ώρες. Για το κόκκινο φως: Δουλεύει σταθερά ή αναβοσβήνει και έχει φωτεινότητα 10 lumens. Η αυτονομία του κόκκινου φωτός φτάνει τις 25 ώρες αν ανάβει σταθερά και τις 50 ώρες αν αναβοσβήνει. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο φακός διαθέτει λειτουργία κλειδώματος. Με διπλό πάτημα του κουμπιού μπορούμε να κλειδώσουμε τον φακό ώστε να μην ανάψει άσκοπα, αν πατηθεί το κουμπί, ενώ βρίσκεται στην τσέπη ή στην τσάντα μας. Το κλείδωμα ακυρώνεται επίσης με διπλό πάτημα του κουμπιού.

Όπως αναφέραμε, ο φακός αυτός μπορεί να αποσπαστεί από τη βάση κεφαλής και να χρησιμοποιηθεί σαν κοινός φακός τσέπης. Μάλιστα το καπάκι μπαταρίας που βρίσκεται στο πλάι αριστερά, είναι μαγνητικό, οπότε μπορούμε να κολλήσουμε τον φακό σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια, οριζόντια ή κάθετη, και να φωτίσουμε τον χώρο που μας ενδιαφέρει. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αποσπάσουμε τον φακό από τη βάση του και πώς θα τον προσαρμόσουμε πάλι στη βάση κεφαλής.

Ο Cyansky HS5R τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 18650. Στη δεξιά πλευρά του φακού, κάτω από τον προβολέα, υπάρχει μια θύρα Type-C, κάτω από ένα προστατευτικό καπάκι, για τη φόρτιση της μπαταρίας. Πάνω στο βασικό κουμπί χειρισμού θα βρούμε μια ενδεικτική λυχνία για τη στάθμη ενέργειας της μπαταρίας. Ενεργοποιείται με το στιγμιαίο πάτημα το κουμπιού και ανάβει πράσινη όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, αναβοσβήνει πράσινη όταν η στάθμη είναι μεταξύ 80% και 50%, ανάβει κόκκινη όταν  η στάθμη είναι μεταξύ 50% και 20%, αναβοσβήνει κόκκινη όταν στάθμη της μπαταρίας είναι μικρότερη από 20%. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης η λυχνία ανάβει κόκκινη και γίνεται πράσινη όταν η μπαταρία γεμίσει. Η χωρητικότητά της μπαταρίας είναι 2.600 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου δύο ώρες.

Μέσα στη συσκευασία του φακού θα βρούμε: Τον Cyansky HS5R με την μπαταρία του, δύο ανταλλακτικά λαστιχάκια στεγανοποίησης, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά και Κινέζικα, την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης και ένα αυτοκόλλητο από αφρώδες υλικό που μπορούμε να τοποθετήσουμε στη βάση του φακού για περισσότερη άνεση όταν τον φοράμε στο κεφάλι. Ακόμα θα βρούμε ένα αποσπώμενο κλιπ που μπορούμε να τοποθετήσουμε στον φακό για να τον στερεώσουμε στον ιμάντα μιας τσάντας ή στο τσεπάκι μας, όταν τον χρησιμοποιούμε χωρίς τη βάση κεφαλής. Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον Cyansky HS5R και δύο χρόνια για την μπαταρία. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

Ο Cyansky HS5R μπορεί να λειτουργεί με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βασική λειτουργία προβολέα για να φωτίσουμε στοχευμένα σε μεγάλες αποστάσεις, όπως για παράδειγμα σε μια πορεία στην ύπαιθρο. Η βοηθητική λειτουργία ECO του λευκού προβολέα έχει μικρότερη εμβέλεια αλλά μεγαλύτερη διάχυση. Μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί σε κοντινές αποστάσεις για επισκευές ή όταν ψάχνουμε κάτι ή ακόμα και για διάβασμα. Ο κόκκινος φωτισμός μπορεί να φανεί χρήσιμος σε μια έκτακτη περίπτωση για λόγους ασφαλείας ή για να φωτίσουμε σε κοντινή απόσταση χωρίς να προσελκύουμε τα έντομα. Όταν χρειαζόμαστε πολύ ισχυρή φωτεινή δέσμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Turbo λειτουργία και να έχουμε μεγάλη φωτεινότητα  1.300 lumens και μεγάλη εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 200 μέτρα! Ακόμα μπορούμε να αφαιρέσουμε τον φακό από τη βάση κεφαλής και να τον χρησιμοποιήσουμε σαν κοινό φακό τσέπης. Πολύ εξυπηρετική είναι και η ύπαρξη του μαγνητικού καπακιού που μας επιτρέπει να κολλάμε σταθερά τον φακό σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια, όπως για παράδειγμα το καπό ενός αυτοκινήτου.

Ο φακός είναι πολύ βολικός στη χρήση και αν φορεθεί σωστά δεν κουράζει καθόλου λόγω του μικρού του βάρους. Η χρήση του αυτοκόλλητου αφρώδους υλικού προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Η δυνατότητα ρύθμισης καθ’ ύψος είναι πολύ χρήσιμη, αφού μπορούμε να εστιάσουμε με μεγάλη ακρίβεια σε αυτό που μας ενδιαφέρει. Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τη δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Έτσι στη μικρότερη φωτεινότητα ECO των 3 lumens, ο φακός θα ανάβει για 220 ώρες, με μία μόνο φόρτιση! Να αναφέρουμε ότι ο φακός «θυμάται» τη βαθμίδα φωτεινότητας που είχαμε ρυθμίσει όταν τον κλείσαμε και την ενεργοποιεί όταν τον θέσουμε πάλι σε λειτουργία.

Η θερμοκρασία του λευκού φωτός που παράγεται από τον προβολέα του φακού είναι στα 4.000 K. Αυτό το τεχνικό χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με τη φωτεινότητά του, έχει σαν αποτέλεσμα την απόδοση των φυσικών χρωμάτων των αντικειμένων, προσφέροντας έτσι ξεκούραστη χρήση ακόμα και στο διάβασμα!

Ο φακός είναι εξοπλισμένος με κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Ο Cyansky HS5R διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IPX-8 για χρήση σε περιβάλλον με υγρασία ή όταν βρέχει. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα χρήσης του Cyansky HS5R. (Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο απόλυτο σκοτάδι. Ο φωτισμός προέρχεται αποκλειστικά από τον φακό).

Συμπέρασμα

Ο Cyansky HS5R είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από έναν απλό φακό κεφαλής. Βασικά είναι ένας πολύ-λειτουργικός φακός κεφαλής που μπορεί να φανεί χρήσιμος σε πολλούς επαγγελματίες. Ακόμα είναι ένας φακός τσέπης με μαγνητικό καπάκι και κλιπ προσαρμογής σε ιμάντα τσάντας. Ανάβει σε πολλές διαφορετικές βαθμίδες ανάλογα με τις ανάγκες μας και διαθέτει λευκό και κόκκινο φωτισμό. Η ποιότητα κατασκευής του είναι άριστη, όπως άλλωστε και όλα τα προϊόντα της CyanskyLight. Μπορούμε να τον αποκτήσουμε από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της CyanskyLight στο Aliexpress σε τιμή προσφοράς, στα 90 €, με χρήση του κουπονιού 4FV7XY1DL2NI και με δωρεάν έξοδα αποστολής! Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο