13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίστευτη αλλαγή στα ΑΤΜ: Τι θα γίνεται με τα χαρτονομίσματα

ΑΤΜ: Το νέο έξυπνο σύστημα

Οι νέες αλλαγές που έχουν γίνει στα ΑΤΜ με οθόνες αφής, νέες επιλογές κτλπ, έχουν γίνει αντιληπτές από τους πολίτες. Ωστόσο μια μυστική αλλαγή έγινε αντιληπτή πρώτα από τους απατεώνες.

Ενισχύθηκαν λοιπόν με το σύστημα Intelligent Banknote Neutralisation System. Πρόκειται για το λεγόμενο «έξυπνο σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων», με το οποίο προστατεύονται τα ΑΤΜ.

Καθώς λοιπόν το τελευταίο διάστημα, πολλά από αυτά είχαν γίνει στόχος απατεώνων, ενισχύθηκε πιο “μελετημένα”, το «σύστημα» βαψίματος χαρτονομισμάτων.

Απόφαση έκπληξη: Αλλαγή στα ΑΤΜ με τα χαρτονομίσματα που κανείς δεν φαντάζεται

Το πιο πρόσφατο περιστατικό, «ενεργοποίησης» του εν λόγω συστήματος προστασίας συνέβη σε ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ΚΕΠ του δήμου Ραφήνας -Πικερμίου

Εκεί, επίδοξοι ληστές έφυγαν με βαμμένα και… άχρηστα χαρτονομίσματα, καθώς ανατίναξαν “έξυπνο” ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς που ενεργοποίησε σύστημα αχρήστευσης τραπεζογραμματίων.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

ΑΤΜ: Το νέο σύστημα που ξεγελάει τους απατεώνες

Η λεία τους ήταν μόνο… πράσινα, μοβ, κόκκινα 50ευρα και 20ευρα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα, πλέον, η παραβίαση ενός ΑΤΜ με οποιοδήποτε τρόπο, θέτει σε λειτουργία το μηχανισμό και τα χαρτονομίσματα βάφονται, γίνονται άχρηστα και δεν «περνάνε» πουθενά.

Το μελάνι που χρησιμοποιείται δεν καθαρίζεται. Με αυτό το «έξυπνο σύστημα» η τράπεζα εξουδετερώνει την αξία της λείας και άρα, το κίνητρο για την κλοπή.

Το ΑΤΜ στο ΚΕΠ του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου ήταν εξοπλισμένο με το συγκεκριμένο σύστημα. Σταδιακά, με την ανανέωση των ΑΤΜ πανελλαδικώς, το Intelligent Banknote Neutralisation System, τοποθετείται και σε ΑΤΜ άλλων περιοχών.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο