21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Πωλούν παράνομα όπλα τα Amazon, eBay, Wish και AliExpress;;

Εν μέσω πυρών βρίσκονται οι διαδικτυακές πλατφόρμες Amazon, eBay, Wish και AliExpress, μετά από έρευνα που διαπίστωσε ότι διέθεταν προς πώληση παράνομα όπλα, όπως μαχαίρια, σπαθιά και ρόπαλα.

Η οργάνωση καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου Which? διαπίστωσε ότι τα παράνομα όπλα πωλούνταν από τρίτους πωλητές που έφεραν διαφορετικά ονόματα.

Η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου – συμπεριλαμβανομένου του νόμου περί επιθετικών όπλων του 2019 – απαγορεύει την πώληση αυτών των όπλων στη χώρα.

Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα παράνομα όπλα, κινδυνεύει με σύλληψη και ποινή φυλάκισης.

Φθηνές τιμές

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η τελευταία έρευνά μας αποκάλυψε παράνομα όπλα που πωλούνται σε διαδικτυακές αγορές σε εξαιρετικά φτηνές τιμές και ότι αυτές οι εταιρείες τεχνολογίας προωθούν επίσης πρόσθετα επικίνδυνα αντικείμενα στους ανθρώπους», δήλωσε η Sue Davies, επικεφαλής της πολιτικής προστασίας των καταναλωτών στην Which?.

«Αυτό εγείρει μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με τους ελέγχους και την παρακολούθηση που γίνονται από αυτές τις πλατφόρμες», πρόσθεσε στο Euronews, προτρέποντας τις διαδικτυακές αγορές να αναλάβουν «περισσότερη ευθύνη» και να αποτρέψουν την εμφάνιση παράνομων όπλων στους ιστότοπούς τους.

«Ξαναβαπτίζουν» τα προϊόντα

Μάλιστα, η Which υποστηρίζει ότι η Amazon διέθετε ρόπαλα – τα οποία είναι παράνομο να αγοράζονται και να πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο – βαπτίζοντάς τα «μπαστούνια πεζοπορίας».

Η ομάδα καταναλωτών είπε ότι αυτό έγινε πιθανώς για να αποφευχθεί ο εντοπισμός από την Amazon, ενώ ορισμένες από τις εικόνες στις λίστες έδειξαν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αυτοάμυνα και μάχες.

Στο eBay, η έρευνα βρήκε παράνομα σπαθιά, μαχαίρια και μια λεπίδα ζόμπι 27 ντσών. Οι όροι και οι προϋποθέσεις του EBay αναφέρουν ότι κανένα από αυτά τα όπλα δεν πρέπει να πωλείται στην πλατφόρμα του.

Στον ιστότοπο AliExpress, βρήκαν έναν «μεγάλο αριθμό μαχαιριών, κρυφές λεπίδες και μια σχεδία «δαχτυλιδιών αυτοάμυνας» με τιμή μόλις 0,49 £ (0,58 ευρώ).

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Πώς ανταποκρίθηκαν οι τεχνολογικές πλατφόρμες;

Η Amazon είπε ότι έχει αφαιρέσει τα «εν λόγω προϊόντα». «Είμαστε απογοητευμένοι όταν κακόβουλοι παρακάμπτουν τα συστήματα ελέγχου μας και θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μαθήματα για να βελτιώσουμε τους μηχανισμούς πρόληψης. Αυτά τα προϊόντα έχουν πλέον αφαιρεθεί από το κατάστημα», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Η EBay είπε ότι διερευνά γιατί δεν μπλοκαρίστηκαν τα αντικείμενα και είπε ότι λαμβάνει την ασφάλεια των πελατών της «πολύ σοβαρά».
«Ως διεθνής αγορά οι πολιτικές μας ποικίλλουν ανά τον κόσμο και ορισμένες από τις καταχωρίσεις που επισημαίνονται από το Which? επιτρέπονται σύμφωνα με την πολιτική των ΗΠΑ και πωλούνται από εγγεγραμμένους πωλητές στις ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Οι αγοραστές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορούν να αγοράσουν αυτά τα μαχαίρια. Ερευνούμε γιατί δεν έγινε αυτό το μπλοκ σε αυτήν την περίπτωση».
Η AliExpress είπε ότι είχε αφαιρέσει τις καταχωρίσεις και ξεκίνησε έρευνα.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο