19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φακός κεφαλής Cyansky HS3R: Πολύ χρήσιμος αυτόν το χειμώνα!

Τελικά, οι φακοί κεφαλής έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμοι, αφού με τη βοήθειά τους μπορούμε να δουλέψουμε και με τα δύο χέρια, σε σκοτεινό περιβάλλον. Ακόμα περισσότερο χρήσιμοι είναι αυτοί που βγαίνουν από τη βάση κεφαλής οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν απλοί φακοί χειρός. Αυτό το γνωρίζει καλά η CyanskyLight γι’ αυτό παρουσίασε πρόσφατα ένα ακόμα μοντέλο τέτοιου φακού. Τον Cyansky HS3R. Σε παλαιότερο άρθρο της ιστοσελίδας μας, έχουμε ήδη παρουσιάσει τον Cyansky HS5R της CyanskyLight. Ο HS3R διατηρεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του HS5R αλλά είναι μικρότερος, οπότε χωράει άνετα στο τσεπάκι και ελαφρύτερος για να μην κουράζει το κεφάλι μας. Ακόμα έχει διαφορετικό μηχανισμό στερέωσης στη βάση κεφαλής που μας επιτρέπει να τον αφαιρούμε από αυτήν με μία μόνο κίνηση. Ας τον δούμε λίγο καλύτερα.

Περιγραφή

Ο Cyansky HS3R έχει κυλινδρικό σχήμα και είναι στηριγμένος πάνω σε μια μεταλλική βάση, με τη βοήθεια ενός μεταλλικού ελάσματος. Είναι με τέτοιον τρόπο στηριγμένος ώστε να μπορούμε εύκολα να τον στρέφουμε κατακόρυφα μέχρι γωνία 180ο, για να ρίχνουμε το φως του εκεί που πρέπει. Στη μεταλλική βάση είναι περασμένος ένας ελαστικός ρυθμιζόμενος ιμάντας με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να στηρίξουμε τον φακό γύρω από το κεφάλι μας. Σχεδιαστικά μοιάζει πολύ με τον φακό HS5R, αλλά είναι μικρότερος και έχει διαφορετικό τρόπο στερέωσης στη μεταλλική βάση. Μπορούμε εύκολα να τον «ξεκουμπώσουμε» από αυτήν τραβώντας τον και να τον «κουμπώσουμε» πάλι πιέζοντάς τον. Ο HS3R είναι κατασκευασμένος από μέταλλο, με βαφή υψηλής αντοχής, σε χρώμα μαύρο. Ο ιμάντας έχει επίσης μαύρο χρώμα και πάνω του υπάρχει το λογότυπο της Cyansky σε χρώμα γαλάζιο. Οι διαστάσεις του φακού είναι: μήκος: 5,70 cm, ύψος: 2,30 cm και πλάτος: 2,73 cm. Έχει δηλαδή περίπου το μισό μέγεθος του HS5R. Το μέγεθός του είναι περίπου όσο και του αντίχειρα μου! Το βάρος του μαζί με τη βάση, τον ιμάντα και την μπαταρία είναι μόλις 92 γραμμάρια. Είναι τόσο ελαφρύς που πραγματικά ξεχνάμε ότι τον έχουμε στο κεφάλι μας! Ο φακός μόνος του  χωρίς την μπαταρία, ζυγίζει 37 γραμμάρια και με την μπαταρία 55 γραμμάρια.

Ο HS3R διαθέτει τρεις λυχνίες LED. Αυτές είναι: Δύο λυχνίες LED τύπου 2835 της εταιρείας Everlight που δίνουν κόκκινο φως (όπως και ο HS5R) και μια λυχνία LED τύπου OSRAM DURIS P9 λευκού φωτισμού που είναι και η βασική. Οι λυχνίες ανάβουν με πολλούς τρόπους ανάλογα με τις ανάγκες μας. Ο φακός διαθέτει έναν διακόπτη λειτουργίας που βρίσκεται στο πλάι δεξιά, στη μεριά του προβολέα. Με αυτόν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους τρόπους λειτουργίας του φακού. Οι διαθέσιμες επιλογές, διαδοχικά, είναι τέσσερεις: Turbo με φωτεινότητα 1.100 lumens και απόσταση δέσμης στα 135 m, Υψηλή με φωτεινότητα 400 lumens και απόσταση δέσμης στα 75 m, Μέση με φωτεινότητα 130 lumens και απόσταση δέσμης στα 45 m, Χαμηλή με φωτεινότητα 25 lumens και απόσταση δέσμης στα 20 m. Στη φωτεινότητα Turbo η αυτονομία του φακού φτάνει στα 45 λεπτά ενώ στις υπόλοιπες φωτεινότητες η αυτονομία είναι μία ώρα, 3,5 ώρες και 16 ώρες αντίστοιχα. Αν δούμε τα αντίστοιχα τεχνικά στοιχεία του HS5R θα διαπιστώσουμε ότι ο HS3R έχει περίπου την ίδια φωτεινότητα αλλά η απόσταση δέσμης και η αυτονομία του είναι αρκετά μικρότερες. Αυτό βέβαια είναι λογικό αφού και ο φακός είναι μικρότερος.

Όταν πατήσουμε το κουμπί παρατεταμένα, ενώ ο φακός είναι κλειστός, ενεργοποιούνται οι βοηθητικές λειτουργίες. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι: Για το λευκό φως: Οικονομική (ECO) λειτουργία με φωτεινότητα 5 lumens, απόσταση δέσμης στα 10 m και αυτονομία 60 ώρες. Για το κόκκινο φως: Δουλεύει σταθερά ή αναβοσβήνει και έχει φωτεινότητα 15 lumens. Η αυτονομία του κόκκινου φωτός φτάνει τις 7 ώρες αν ανάβει σταθερά και τις 14 ώρες αν αναβοσβήνει. Αν δούμε τα αντίστοιχα τεχνικά στοιχεία του HS5R θα διαπιστώσουμε ότι ο HS3R έχει πολύ μικρότερη αυτονομία σε αυτές τις λειτουργίες αφού διαθέτει μικρότερη μπαταρία. Ωστόσο, η φωτεινότητα και η απόσταση μετάδοσης είναι πολύ μεγαλύτερες! Να σημειώσουμε εδώ ότι ο φακός διαθέτει λειτουργία κλειδώματος. Με διπλό πάτημα του κουμπιού μπορούμε να κλειδώσουμε τον φακό ώστε να μην ανάψει άσκοπα, αν πατηθεί το κουμπί, ενώ βρίσκεται στην τσέπη ή στην τσάντα μας. Το κλείδωμα ακυρώνεται επίσης με διπλό πάτημα του κουμπιού.

Όπως αναφέραμε, ο φακός αυτός μπορεί να «ξεκουμπώσει» πολύ εύκολα από τη βάση κεφαλής και να χρησιμοποιηθεί σαν κοινός φακός τσέπης. Μάλιστα το καπάκι μπαταρίας που βρίσκεται στο πλάι αριστερά, είναι μαγνητικό, οπότε μπορούμε να κολλήσουμε τον φακό σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια, οριζόντια ή κάθετη, και να φωτίσουμε τον χώρο που μας ενδιαφέρει. Ο Cyansky HS3R τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, τύπου 16340. Στη δεξιά πλευρά του φακού, κάτω από τον προβολέα, υπάρχει μια θύρα Type-C, κάτω από ένα προστατευτικό καπάκι, για τη φόρτιση της μπαταρίας. Πάνω στο βασικό κουμπί χειρισμού θα βρούμε μια ενδεικτική λυχνία για τη στάθμη ενέργειας της μπαταρίας. Ενεργοποιείται με το στιγμιαίο πάτημα το κουμπιού και ανάβει πράσινη όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, αναβοσβήνει πράσινη όταν η στάθμη είναι μεταξύ 80% και 51%, ανάβει κόκκινη όταν  η στάθμη είναι μεταξύ 50% και 21%, αναβοσβήνει κόκκινη όταν στάθμη της μπαταρίας είναι μικρότερη από 20%. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης η λυχνία ανάβει κόκκινη και γίνεται πράσινη όταν η μπαταρία γεμίσει. Η χωρητικότητά της μπαταρίας είναι 700 mAh και η τάση της 3,6 V. Για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου 1,5 ώρες. Να σημειώσουμε ότι η μπαταρία διαθέτει και δική της θύρα φόρτισης micro-USB οπότε μπορεί να φορτιστεί και εκτός του φακού.

Μέσα στη συσκευασία του HS3R θα βρούμε: Τον φακό με την μπαταρία του, δύο ανταλλακτικά λαστιχάκια στεγανοποίησης, το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά και Κινέζικα, την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο φόρτισης και ένα κορδόνι μεταφοράς. Η CyanskyLight δίνει πέντε χρόνια εγγύηση για τον Cyansky HS5R και ένα χρόνο για την μπαταρία. Ακόμα προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση του φακού αν αυτός εμφανίσει πρόβλημα τις πρώτες 15 μέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες – Απόδοση

 Ο Cyansky HS3R μπορεί να λειτουργεί με πολλούς τρόπους, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βασική λειτουργία προβολέα για να φωτίσουμε στοχευμένα σε μεγάλες αποστάσεις, όπως για παράδειγμα σε μια πορεία στην ύπαιθρό. Η βοηθητική λειτουργία ECO του λευκού προβολέα έχει μικρότερη εμβέλεια αλλά μεγαλύτερη διάχυση. Μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί σε κοντινές αποστάσεις για επισκευές ή όταν ψάχνουμε κάτι ή ακόμα και για διάβασμα. Ο κόκκινος φωτισμός μπορεί να φανεί χρήσιμος σε μια έκτακτη περίπτωση για λόγους ασφαλείας ή για να φωτίσουμε σε κοντινή απόσταση χωρίς να προσελκύουμε τα έντομα. Όταν χρειαζόμαστε πολύ ισχυρή φωτεινή δέσμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Turbo λειτουργία και να έχουμε μεγάλη φωτεινότητα  1.100 lumens και αρκετά μεγάλη εμβέλεια λειτουργίας που φτάνει στα 135 μέτρα! Ακόμα μπορούμε να αφαιρέσουμε τον φακό από τη βάση κεφαλής και να τον χρησιμοποιήσουμε σαν κοινό φακό τσέπης. Πολύ εξυπηρετική είναι και η ύπαρξη του μαγνητικού καπακιού που μας επιτρέπει να κολλάμε σταθερά τον φακό σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια, όπως για παράδειγμα το καπό ενός αυτοκινήτου.

Ο φακός είναι πολύ βολικός στη χρήση και δεν κουράζει καθόλου λόγω του πολύ μικρού του βάρους. Πραγματικά, ξεχνάμε ότι τον φοράμε στο κεφάλι μας! Η δυνατότητα ρύθμισης καθ’ ύψος, μέχρι και 180ο, είναι πολύ χρήσιμη αφού μπορούμε να εστιάσουμε με μεγάλη ακρίβεια σε αυτό που μας ενδιαφέρει. Η δυνατότητα εναλλαγής των βαθμίδων φωτεινότητας μας βοηθάει να προσαρμόσουμε τη δέσμη φωτός στις ανάγκες μας. Αυτό συμβάλει πολύ και στη βελτίωση του χρόνου αυτονομίας του φακού. Έτσι στη μικρότερη φωτεινότητα ECO των 5 lumens, ο φακός θα ανάβει για 60 ώρες, με μία μόνο φόρτιση. Καθόλου άσχημα για έναν τόσο μικρό φακό! Να αναφέρουμε ότι ο φακός «θυμάται» τη βαθμίδα φωτεινότητας που είχαμε ρυθμίσει όταν τον κλείσαμε και την ενεργοποιεί όταν τον θέσουμε πάλι σε λειτουργία.

Ο φακός είναι εξοπλισμένος με κατάλληλα ηλεκτρονικά συστήματα προστασίας από υπερφόρτιση, βραχυκύκλωμα, χαμηλή τάση και υπερθέρμανση. Ο Cyansky HS3R διαθέτει αδιάβροχη πιστοποίηση IPX-8 για χρήση σε περιβάλλον με υγρασία ή όταν βρέχει. Ακόμα είναι πολύ ανθεκτικός σε πτώσεις. Δεν πρόκειται να πάθει καμία βλάβη αν τον ρίξουμε από ύψος μέχρι δύο μέτρων. Ο φακός αυτός μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε θερμοκρασία από -30ο C ως 50ο C. Πρακτικά δηλαδή λειτουργεί σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Συμπέρασμα

Ο Cyansky HS3R είναι πραγματικά ένας πολύ πρακτικός φακός κεφαλής. Πιστεύω ότι ιδιαίτερα αυτόν το χειμώνα που ακούμε για διακοπές ρεύματος, εξαιτίας της ενεργειακής χρήσης, θα είναι πάρα πολύ χρήσιμος! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κεφάλι για να έχουμε και τα δύο χέρια ελεύθερα όταν δουλεύουμε, αλλά και σαν ένας μικρός αλλά δυνατός φακός τσέπης, έτοιμος να λειτουργήσει οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί. Πολύ πρακτικό είναι το μαγνητικό καπάκι που διαθέτει αλλά και το κορδόνι μεταφοράς. Ανάβει σε πολλές διαφορετικές βαθμίδες ανάλογα με τις ανάγκες μας και διαθέτει λευκό και κόκκινο φωτισμό. Η ποιότητα κατασκευής του είναι άριστη, όπως άλλωστε και όλα τα προϊόντα της CyanskyLight. Μπορούμε να τον αποκτήσουμε από το επίσημο διαδικτυακό κατάστημα της CyanskyLight στο Aliexpress με έκπτωση 30% στα 76 €, με δωρεάν έξοδα αποστολής! Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο