20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τι είναι το HDR των Smart TV;

Έμαθες το 4K. Εμπέδωσες τις διαφορές μιας οθόνης OLED με μια οθόνη QLED. Εξέτασες το ρυθμό ανανέωσης και σύγκρινες τα διαφορετικά μενού. Ώρα να γνωριστείς και με το HDR, την τεχνολογία που επιτρέπει στην τηλεόρασή σου να δώσει τον καλύτερό της εαυτό ακόμη και όταν προβάλλει πλάνα πολύ χαμηλού ή πολύ υψηλού φωτισμού.

Αφού μάθεις τα πάντα για αυτό, είναι 100% σίγουρο ότι θα αναζητάς τα τρία αυτά γράμματα στα χαρακτηριστικά της επόμενής σου Smart TV. Για να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις την ιδανική για ‘σένα, ξεχωρίσαμε τρία μοντέλα που απογειώνουν το HDR από την ατέλειωτη λίστα του SHOPFLIX.gr σε κορυφαίες τηλεοράσεις σε συμφέρουσα τιμή.

HDR: Τι είναι αυτό;

High Dynamic Range. Αυτή είναι η σημασία των παράξενων αρχικών, που αναφέρονται στην τεχνική μέσα από την οποία το περιεχόμενο εκφράζεται λεπτομερώς, ακόμη και στις πολύ φωτεινές ή σκούρες σκηνές. Το αποτέλεσμα είναι μια εικόνα όχι μόνο ευκρινείς, αλλά και ρεαλιστική, καθώς οι αντιθέσεις έχουν ως αποτέλεσμα να αποδίδονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και οι υφές.

Δηλαδή, είναι σημαντικότερο από το UHD;

UHD σημαίνει Ultra High Definition και αναφέρεται στα pixels της οθόνης. Μια οθόνη UHD έχει τετραπλάσια pixels σε σχέση με μια οθόνη Full HD. Συνεπώς, η ανάλυση UHD επίσης βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας, αλλά με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικό αποτέλεσμα σε σχέση με το HDR. Για κινηματογραφική εμπειρία, τα θέλεις και τα δυο.

Αρκεί να γράφει «HDR»;

Στις προηγμένες Smart TV θα βρεις περισσότερους από έναν τύπους HDR. Ο πιο συνηθισμένος είναι το HDR10, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχθεί επαρκέστατο για την απλή καθημερινή χρήση. Όμως, αν αναζητάς πραγματικά κρυστάλλινη εικόνα, χρειάζεσαι το HDR10+, που πέρα από τα στατικά, αξιοποιεί και δυναμικά μεταδεδομένα. Εφαρμόζοντάς τα σε κάθε σκηνή, επιτυγχάνει ακόμη καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Έχεις κανένα καλό παράδειγμα;

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει την τεχνολογία HDR στις Smart TV που παράγουν. Όμως για να απολαύσεις στο μέγιστο τις δυνατότητές της, θα πρέπει να δώσεις σημασία και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της νέας σου τηλεόρασης.


Για παράδειγμα, στην Samsung 4K Smart TU7092 65” το HDR10+ απογειώνεται χάρη στον επεξεργαστή Crystal Processor 4K που ρυθμίζει το χρώμα και βελτιστοποιεί την αντίθεση. Η οθόνη Crystal Display με την τεράστια χρωματική γκάμα, η 4K Ανάλυση και ο κομψός σχεδιασμός της, επίσης δεν βλάπτουν.

Αγόρασέ τη από 539€.


Αν για ‘σένα τηλεόραση σημαίνει «LG», μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του HDR10+ στο μέγιστο στη Smart TV LG 55UP80003LA 4K Ultra HD. Ο κομψός σχεδιασμός της την καθιστά διακριτική ακόμη και στις 55 ίντσες, ενώ το Active HR συνεργάζεται με την τεχνολογία Filmmaker Mode για να σου προσφέρουν πραγματική κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι. Το διάσημο ThinkQ της LG ανήκει επίσης στα αδιαμφισβήτητα προτερήματά της.

Αγόρασέ τη από 473€.


Η LG Smart TV 75UP77003LB θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι, όταν μια συσκευή διαθέτει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, το HDR10 μπορεί να αποδειχθεί υπεραρκετό. Πέρα από την ανάλυση UHD, στις 75 εντυπωσιακές ίντσες της θα εκτιμήσεις και τις δυνατότητες που σου δίνονται από το HGiG, που παρακολουθεί την απόδοση της τηλεόρασης και την ποιότητα της εικόνας για να συντονίσει άψογα τα γραφικά HDR στη διάρκεια του gaming και τον ασυναγώνιστο ήχο του Bluetooth Surround Ready.

Αγόρασέ τη από 735€.


Ψάχνεις κάτι μικρό αλλά ισχυρό; Η Sony 32″ HD Ready LED KDL-32W6605 HDR ταιριάζει γάντι σε ένα σαλόνι μικρότερου μεγέθους, αλλά και στην κρεβατοκάμαρά σου, και εκτός από το HDR10 χρησιμοποιεί την τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας X-Reality PRO, μέσα από την οποία αναβαθμίζει κάθε pixel για ακόμη καλύτερη ευκρίνεια. Θα εκτιμήσεις πολύ και την εμπειρία ακρόασης που προσφέρει το ClearAudio10+, αλλά και τη δυνατότητα να «κρύψεις» τα καλώδια στο στήριγμα στο πίσω μέρος, για ακόμη πιο τακτοποιημένη όψη.

Αγόρασέ τη από 276,04€.

Πότε μπορώ να έχω στα χέρια μου τη νέα μου Smart TV;

Αν επιλέξεις το SHOPFLIX.gr για τις αγορές σου, θα έχεις στην πόρτα σου άμεσα και στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δεις κατά την παραγγελία τη νέα σου τηλεόραση, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, με πολλά μοντέλα να είναι διαθέσιμα για παράδοση ακόμη και την επόμενη μέρα. Κι αν θέλεις να συνδυάσεις τη Smart TV σου με μια πρακτική βάση ή ένα κομψό έπιπλο τηλεόρασης, αξιοποίησε την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ, για να τα παραλάβεις όλα ταυτόχρονα.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο