22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

FTX: «Ποτέ δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο!» παραδέχεται ο νέος CEO

Ο John J. Ray III, ο νέος διευθύνων σύμβουλος τoυ FTX που ανέλαβε τα ηνία μετά την παραίτηση του Sam Bankman-Fried, επέκρινε την εποπτεία του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, μιλώντας σε δικαστήριο την Πέμπτη.

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω ξαναδει τέτοια πλήρη αποτυχία εταιρικών ελέγχων και απουσία αξιόπιστων οικονομικών πληροφοριών, όπως αυτό που αντιμετωπίζω», δήλωσε ο Ray.

«Από το πλήγμα στην ακεραιότητα των συστημάτων και την εσφαλμένη ρυθμιστική εποπτεία στο εξωτερικό μέχρι τη συγκέντρωση του ελέγχου στα χέρια μιας πολύ μικρής ομάδας άπειρων, μη εξειδικευμένων και ενδεχομένως κακόβουλων ατόμων, αυτή η κατάσταση είναι άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε.

Μέσα σε λίγες μέρες, το FTX πέρασε από αποτίμηση 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρεοκοπία, καθώς η ρευστότητα εξαντλήθηκε, οι πελάτες ζήτησαν τα κεφάλαιά τους και η ανταγωνιστική Binance διέλυσε τη μη δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του.

To ανταλλακτήριο που υπέβαλε αίτηση πτώχευσης είναι αντιμέτωπο με μηνύσεις δισεκατομμυρίων από τους πελάτες του, ενώ υπέστη και χακάρισμα μέσω του οποίου έγιναν καπνός εκατομμύρια δολάρια.

Ο Bankman-Fried αντικαταστάθηκε από τον John J. Ray, ως ειδικό σε θέματα αναδιάρθρωσης που επέβλεψε τις διαδικασίες πτώχευσης για την Enron και τη Nortel Networks.

Ο Ray είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι ο Όμιλος FTX «έχει πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά μόνο με μια οργανωμένη, κοινή διαδικασία».

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο