22.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Ινδία μπορεί να αναγκάσει την Apple να υιοθετήσει το USB-C στο iPhone αφού η ΕΕ εγκρίνει παρόμοιο νόμο

Η Ινδία σημειώνει πρόοδο σε μια κυβερνητική πρόταση που θα επιβάλει έναν τυπικό φορτιστή, USB-C, σε όλα τα smartphone, tablet και φορητούς υπολογιστές, ακολουθώντας τα βήματα της ΕΕ, η οποία μόλις πρόσφατα ψήφισε παρόμοιο νόμο.

Σε κυβερνητικό δελτίο τύπου, ο γραμματέας του Υπουργείου Καταναλωτών, Τροφίμων και Δημόσιας Διανομής της Ινδίας, Rohit Kumar Singh, είπε ότι διάφορες κυβερνητικές και ιδιωτικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν συνάντηση και «προέκυψε ευρεία συναίνεση μεταξύ των ενδιαφερομένων σχετικά με την υιοθέτηση του USB Type – C ως θύρα φόρτισης για ηλεκτρονικές συσκευές όπως smartphone, tablet, φορητούς υπολογιστές κ.λπ.». Το δελτίο τύπου πρόσθεσε: «Επιπλέον, συζητήθηκε ότι μπορεί να υιοθετηθεί μια διαφορετική θύρα φόρτισης για τηλέφωνα με χαρακτηριστικά».

Η εξέταση της Ινδίας να επιβάλει έναν κοινό φορτιστή σε καταναλωτικές συσκευές είχε αναφερθεί προηγουμένως τον Αύγουστο, ωστόσο, φαίνεται ότι η κυβέρνηση προχωρά με την πρότασή της αφού αρχικά είπε ότι θα διερευνήσει την πιθανότητα ενός τέτοιου νόμου.

Εάν η Ινδία προχωρήσει με το προτεινόμενο σχέδιο, θα ακολουθήσει τα βήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ψήφισε πρόσφατα νόμο που επιβάλλει το USB-C σε ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρονικών συσκευών ευρείας κατανάλωσης έως το 2024. Ο αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, Greg Joswiak, είπε σε πρόσφατη εκδήλωση ότι η Apple θα πρέπει να συμμορφωθεί με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας έμμεσα ότι το iPhone θα υιοθετήσει το USB-C στο εγγύς μέλλον.

Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo, πιστεύει ότι όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα αφαιρέσουν τη θύρα Lightning υπέρ του USB-C, αλλά μόνο τα μοντέλα υψηλότερης ποιότητας της σειράς iPhone 2023 θα επωφεληθούν από μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς.

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο