14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Amazon : “Εάν δεν βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση αυτή τη στιγμή, θα βρισκόμαστε σε ύφεση πολύ σύντομα”, προειδοποιεί ο Bezos

Ο δισεκατομμυριούχος Jeff Bezos, ιδρυτής του κολοσσού του ηλεκτρικού εμπορίου Amazon, κάλεσε τους Αμερικανικούς καταναλωτές να είναι φειδωλοί ως προς μεγάλα έξοδα στην επερχόμενη Black Friday, εν μέσω του υψηλότερου πληθωρισμού των τελευταίων 40 ετών και φόβων για οικονομική ύφεση.

“Εάν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση μεγάλης οθόνης, ίσως θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω, να κρατήσετε τα λεφτά σας, να δείτε πού θα πάει το πράγμα. Το ίδιο ισχύει για ένα ψυγείο ή για ένα νέο αυτοκίνητο, για οτιδήποτε. Αφαιρέστε κάποιο ρίσκο από το τραπέζι”.

Τα σχόλια του Bezos έγιναν στο αμερικανικό δίκτυο CNN, στην ίδια συνέντευξη στην οποία ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει σχεδόν το σύνολο της περιουσίας του πριν φύγει από τη ζωή.

Ποιον λόγο όμως επικαλέστηκε ο μεγιστάνας για τη συμβουλή του προς τους καταναλωτές; “Εάν δεν βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση αυτή τη στιγμή, θα βρισκόμαστε σε ύφεση πολύ σύντομα”, σημειώσε.

Ο Bezos είναι σήμερα εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. της Amazon, έχοντας εκχωρήσει μέσα στο 2021 τον ρόλο του CEO στον Andy Jassy.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα απολύσει μέρος του προσωπικού της στους βραχίονες συσκευών και υπηρεσιών, συνολικά περί τις 10.000 ανθρώπους.

Η προσωπική περιουσία του Bezos υπολογίζεται στα 120 δισ. δολάρια.

Οι Αμερικανοί αναμένεται να ξοδέψουν κάπου μεταξύ 942,6 και 960,4 δισ. δολ. την επερχόμενη εορταστική περίοδο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικού Εμπορίου των ΗΠΑ. Την περσινή εορταστική περίοδο, δαπάνησαν 889,3 δισ. δολ..

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο